[corner-ad id=”1″]

Μπούμερανγκ κατά του Αλεξανδρουπολίτη αστυνομικού Βαγγέλη Μπαταρλή έγιναν οι αστυνομικοδικαστικές μεθοδεύσεις κατά του koumanto και άλλων δημοσιογράφων, ώστε να φιμωθούμε από φόβο και προσωρινές αποφάσεις και να μην ασκούμε κριτική ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ, όπως είναι οι αστυνομικοί … αλλά και οι δικαστικοί (να μην ξεχνάμε το υπάρχον παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλοκή και αστυνομικών). Η παράγκα που έχει στηθεί εδώ και χρόνια, τελικά γύρισε μπούμερανγκ και κατά του αστυνομικού.

Το γεγονός

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε το βίντεο του αστυνομικού για την μήνυση που δέχτηκε από έναν άντρα, ο οποίος συνελήφθη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και οικογενειακή βία και στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση στον αστυνομικό. Ειδικότερα έγραψε: «Είμαι κατηγορούμενος επειδή πολύ απλά προσπάθησα να σώσω μία γυναίκα που ο άντρας της την κακοποιεί σωματικά και βιάζει το ανήλικο παιδί τους, έχει βγει το διαζύγιο και όταν πήγαμε στο σπίτι μας επιτέθηκε, κάναμε τα νόμιμα, συνελήφθη και αυτός ο άνθρωπος μου κάνει τη μία μήνυση μετά την άλλη. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται το κράτος να με στέλνει να επιληφθώ σε ένα περιστατικό και να μην έχω κάλυψη, να σου λένε “ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν κάλυψη”. Είναι σαν να μου λέτε ότι δεν θα πρέπει να πηγαίνω στα σήματα που δέχομαι;».

Δηλαδή, μετά από διαταγή και ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ (ΟΧΙ ατομικά-ιδιωτικά) λειτούργησε υπηρεσιακά μαζί με άλλους αστυνομικούς… και ο άλλος τού υπέβαλλε μήνυση σαν να ήταν άλλο άτομο. ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ!

Το προβληματικό ιστορικό

Πρώτα από όλα τονίζουμε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή οποιαδήποτε νομική ενέργεια προσωπικά κατά του αστυνομικού διότι αυτός λειτουργούσε ως δημόσιος λειτουργός. Θα έπρεπε να γίνει κατά της Αστυνομίας ή του δημοσίου γενικά.

Αυτά λέγαμε και όταν οι εντιμότατες κυρίες της Τροχαίας (Θεοπούλα και Νατάσα) κατέβασαν τον αστικό και ποινικό κώδικα κατά του koumanto με αιτήματα για φίμωση κλπ, διότι όταν κάναμε κριτική για τις ενέργειές τους, ως δημόσιοι λειτουργοί της Τροχαίας, αυτές υποστήριξαν ότι τις προσβάλουμε ως άτομα.

Δηλαδή εμπράκτως εξουδετέρωσαν τον σαφή διαχωρισμό του ιδιωτικού βίου από τον υπηρεσιακό βίο, που άλλωστε υπάρχει και στο προεδρικό διάταγμα του 2004 ως Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών.

Το συγκεκριμένο επίσημο, δεσμευτικό, κρατικό έγγραφο αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, όπως άλλωστε είναι γνωστό αφού έχουν περισσότερα δικαιώματα στους τομείς που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και τα οποία φτάνουν μέχρι και να τούς επιτρέπεται η χρήση θανατηφόρας βίας, αλλά έχουν λιγότερα δικαιώματα σε αυτές τις περιόδους διότι χρειάζεται να μπορούν να ελεγχθούν στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών. Όταν ο αστυνομικός είναι σε υπηρεσία δεν είναι ιδιώτης, είναι λειτουργός.

Με άλλα λόγια, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια άσκησης τον καθηκόντων τους και όταν εκτελούν διαταγές, δεν έχουν status ιδιώτη αλλά status δημόσιου λειτουργού.

Στην περίπτωση των δύο κυριών της Τροχαίας δεν υφίσταται προσβολή τους ως ατόμων από τη νόμιμη και θεσμοθετημένη δημοσιογραφική κριτική και αξιολόγηση των ενεργειών τους από το koumanto, διότι δεν ισχύουν για τους δημόσιους λειτουργούς εν ώρα καθήκοντος οι διατάξεις προστασίας που ισχύουν για ιδιώτες πολίτες έτσι ώστε να είναι εφικτή η αξιολόγηση και ο έλεγχος των ενεργειών τους.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρούν ότι έχουν προσβληθεί ή έχει γίνει κάτι παράνομο στο πρόσωπό τους ως δημόσιοι λειτουργοί τότε μόνο η Αστυνομία ή το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να κινηθεί νομικά κατά αυτού που θεωρεί υπεύθυνο, αλλά όχι αυτές οι ίδιες ως άτομα πολίτες.

Ομοίως αναλογικά ισχύουν και για τον αστυνομικό Ότι δηλαδή, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε ένας τρίτος να κινηθεί νομικά εναντίον του ως δημόσιου λειτουργού διότι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας δεν έχει status ατόμου πολίτη αλλά δημόσιου λειτουργού και μόνο κατά της Αστυνομίας ή του δημοσίου θα μπορούσε να κινηθεί κάποιος. Αν λοιπόν τα πράγματα είναι όπως τα λέει, το θεμελιώδες λάθος το έχει κάνει ο δικαστικός λειτουργός που δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις εντιμότατες κυρίες της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης. Ότι δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί στην Αλεξανδρούπολη θα έπρεπε να βάλουν τις υποθέσεις κατά του koumanto (και άλλων) στο αρχείο, διότι αυτές κακώς εξουδετέρωσαν τον διαχωρισμό υπηρεσιακού βίου και ιδιωτικού βίου και κινήθηκαν ατομικά εναντίον μας.

Μόνο η Αστυνομία ή το δημόσιο γενικά θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον μας. αλλά γνώριζαν ότι δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ παράνομο και προφανώς φοβούνται για το τί θα αποκαλυφθεί.

Η φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση αστυνομικών επίσης εντάσσεται εδώ. Όταν ο αστυνομικός υπηρετούσε στον Έβρο το 2018, άλλοι συνάδελφοί του στην Αλεξανδρούπολη είχαν επίσης προβάλλει την υποτιθέμενη παραβίαση ιδιωτικής ζωής … κατά τη διάρκεια άσκησης καθηκόντων τους με σύλληψη αλλοδαπών λαθρομεταναστών στο ΚΤΕΛ και ζήτησαν ατομικά την ποινική δίωξη δημοσιογράφου επειδή βιντεοσκοπούσε την σύλληψη των αλλοδαπών, για να αποδείξει ότι γίνονται τέτοιες συλλήψεις στο ΚΤΕΛ, διότι η Αστυνομία ποτέ δεν τις ανακοινώνει. Το Σεπτέμβριο του 2022 αστυνομικοί της Τροχαίας επίσης προσπάθησαν να τον συλλάβουν για τον ίδιο λόγο όταν φωτογράφιζε την απαράδεκτη συμπεριφορά τους κατά ενός ηλικιωμένου που είχε παρκάρει παράνομα.

Δηλαδή και στις περιπτώσεις που αφορούν εμάς αλλά και στην περίπτωση του αστυνομικού, υπερισχύει η σαφής διαφορά μεταξύ υπηρεσιακού βίου και ιδιωτικού βίου και έχουμε παρανόηση ή δόλο (;) από την πλευρά των δικαστικών λειτουργών, που θέλουν να επιβάλλουν τον μη-διαχωρισμό.

Στην περίπτωση του αστυνομικού αυτό έχει άμεση επίπτωση υπό τη μορφή της εγκατάληψής του από την Αστυνομία όπως και ο ίδιος καταγγέλλει παραπονουμένος: Όντως δεν τον θεωρούν δημόσιο λειτουργό. Διότι, οι “συνάδελφοί” του και δικαστικοί, εδώ και καιρό, στήνουν παράγκα με κατάσταση αλλοίωσης της υπόστασης των αστυνομικών.

Αμφίδρομα, αν προσβάλλονται ατομικά-ιδιωτικά για κριτική της υπηρεσιακής τους δράσης, δηλαδή εμπράκτως διεκδικούν να επιβάλλουν ότι έχουν ΚΑΙ ατομικά δικαιώματα (που δεν έχουν και με αυτό τον τρόπο εξουδετερώνουν την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού) κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, ταυτόχρονα εξουδετερώνουν (και αυτό αποτελεί προσωρινά ισχύον νομικό προηγούμενο) την προστασία που τους δίνει η ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού.

Ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής φαίνεται ότι δεν είχε υποστήριξη ούτε και από συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών

 Αξίζει λοιπόν να γνωρίζει, ότι οι εντιμότατες κυρίες της Τροχαίας που κινήθηκαν για να φιμώσουν το koumanto, είχαν «έμπρακτη βοήθεια από την συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων» όπως δημοσίευσε η αξιότιμη κυρία Νατάσα.  Δεν παρέλειψε μάλιστα να τους στείλει και ένα…  ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Για τον Βαγγέλη; Τι λένε οι Συνδικαλιστές;

Εκτός και αν οι Βαγγέληδες δεν έχουν στήριξη για υπεράσπιση αλλά οι Νατάσες έχουν για να ασκούν διώξεις και λογοκρισία κατά δημοσιογράφων.

Βλέπεις, Βαγγέλη, το πρόβλημά σας είναι ΜΕΣΑ στην Αστυνομία και στην «Δικαιοσύνη» με τις παράγκες των δύο ταχυτήτων, δύο μέτρων και δύο σταθμών, των δύο ταμπλό, των δίπορτων. Και κάτι άλλο.

Εσύ στη στολή σου είχες τον αναγνωριστικό αριθμό μητρώου σου για να πιστοποιείται η αστυνομική ιδιότητά σου.

Οι αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη όμως δεν τον έχουν και όταν τους ζητούν απόδειξη ιδιότητας οι δημοσιογράφοι και άλλοι, τους κάνουν προσαγωγή και μάλιστα τούς απειλούν και με βίαιη προσαγωγή.

Γι’ αυτό, δες πρώτα μέσα στην Αστυνομία και στα δικαστήρια για το ποιοι σάς τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια. Γνώριμα πρόσωπα θα δεις στην άλλη άκρη.

Θανάσης Ζωγράφος

Επικοινωνία με το koumanto.gr

mme.dimosiotita@gmail.com

6948961006

Για καταγγελίες:

info.katagelies@gmail.com

Facebook: koumanto

YouTube: koumanto

#koumanto

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδικά

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας.

Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου;

Στείλε το δικό σου κείμενο σχολιασμού.

Μπορείς ακόμα να κάνεις και ανώνυμη καταγγελία κατεβάζοντας την εφαρμογή “KOUMANTO”.

Προστατεύουμε την ανωνυμία σου με καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο και με απόλυτη εχεμύθεια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)