Επί σειρά πολλών μηνών, ίσως και για το μεγαλύτερο διάστημα της τετραετίας που εκπνέει, το θέμα των σκουπιδιών γενικότερα, αλλά και ειδικότερα οι παράνομες χωματερές, αποτέλεσαν ένα ακόμα δείγμα κακής διαχείρισης.

Βλέποντάς το προσθετικά και συνδυαστικά με πολλές αστοχίες και παραλείψεις σε διάφορα ζητήματα, απειρία, λανθασμένες επιλογές, αδυναμία παραγωγής ουσιαστικού έργου, “κανιβαλιστική” αντιπολιτευτική αντίληψη και αδιαφορία, κακή διαχείριση και συντήρηση σε μικρά και μεγάλα έργα ή υποδομές που παρέλαβε από την προηγούμενη…

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα που αναδεικνύει την ανικανότητα της διοικούσας,  που με δυσκολία θα αντιμετωπιστεί στα επόμενα χρόνια.

Μεγάλο κενό στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μεταξύ άλλων θα πρέπει να “γιάνει” τις  ανοικτές της πληγές, να “θεραπεύσει” αξίες που πληγώθηκαν, να ανακτήσει τον έλεγχο και να διεκδικήσει εκ νέου ευκαιρίες που χάθηκαν, αλλά κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μεγάλο επίσης κενό, στην εξέλιξη όσων συνδέονται με την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Με την βελτίωση της καθημερινότητας,  τα μικρά και μεγάλα έργα. Το όραμα και την ελπίδα των δημοτών για τον τόπο τους… Αποκαρδιωτική εμπειρία

 Ωστόσο. Αναφορικά με τα σκουπίδια και τις Παράνομες Χωματερές, υπάρχουν τουλάχιστον δύο σημεία που πρέπει να εστιάσουμε.

Το πρώτο και επίκαιρο όσο ποτέ, είναι “καθαρά” πολιτικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ “ΣΗΜΑΙΑ” ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Μία από τις σίγουρες “πατημασιές”  για την πορεία της προς τις επόμενες εκλογές του 2023, αφού μπορεί να φαντάζει ως κάτι μικρό σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά η καθαριότητα της πόλης, είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα όλων των δημοτών. 

Είναι τεράστιο το ποσοστό που κατατάσσει το θέμα της καθαριότητας στα πρώτα και κύρια ζητούμενα, από οποιαδήποτε κάθε φορά δημοτική αρχή.

Παρακολουθώντας λοιπόν τα γεγονότα και την κριτική της αντιπολίτευσης, που αναμφίβολα είναι θεμιτή και πολλές φορές είναι πράγματι παραγωγική. 

Που αναμφίβολα επίσης, μέσα από τοπικούς διαύλους ενημέρωσης ή τα social media, πολύ σωστά και συχνά προβάλλει και αναδεικνύει πραγματικές και αδιάψευστες εικόνες με σωρούς σκουπιδιών, “βρωμιάς” ακόμα και στα κεντρικότερα τμήματα της πόλης σχολιάζοντας, κρίνοντας και (λογικά) αποδίδοντας ευθύνη στην παρούσα δημοτική αρχή… 

Καταλήγουμε πως όλες οι παραπάνω ενέργειες, εκτός του ότι απεικονίζουν ένα σπουδαίο κεφάλαιο καθημερινότητας με πραγματικό και ουσιαστικό για όλους μας ενδιαφέρον, είναι δυνατόν και να εργαλειοποιείται συνειδητά, όταν παράλληλα έχει και καθοριστικό ρόλο στην διεκδίκηση του δήμου από κάθε παράταξη. Τόσο ιδιαίτερη σημασία που σε κανέναν δεν περνά απαρατήρητη.

Κυρίως, από την Παράταξη “Πόλη και Πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Φυσικά, αλλά με εξαίρεση την διοικούσα. που μετέτρεψε το γνωστό Δήμος για όλους πρώτα εσύ, σε… “Καρέκλες για “λίγους”. Πάρε Ηλία κι εσύ”! Και σε αντίστοιχη παραλλαγή, “Δήμος για “λίγους”. Έλα Γιώργη κι εσύ”… Δεν αποκλείω το αληθινό ενδιαφέρον κανενός, όταν αντικειμενικά δεν είναι “λίγος”! 

Αυτό όμως που μένει, δεν είναι το πραγματικό ενδιαφέρον. Αλλά η αποδεδειγμένη ικανότητα για την υλοποίηση σχεδιασμού και ενεργειών. Η πετυχημένη αντιμετώπιση που θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, της καθαριότητας και θα αποκλείσει την δημιουργία κάθε παράνομης χωματερής!

Το δεύτερο που πρέπει να εστιάσουμε είναι γνωστό και αποδεδειγμένο.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ!

Για παράδειγμα… Ας μην παραβλέπουμε ή ξεχνάμε τον “λογαριασμό” του 2014 που το Ευρωδικαστήριο έστειλε, καταδικάζοντας την Ελλάδα για 290 παράνομες χωματερές σε διάφορους δήμους, όπου μεταξύ τους “φιγουράριζε” και αυτός της Αλεξανδρούπολης  

Ας μην ξεχνάμε ότι στην συνέχεια, η πολιτεία υποχρεώθηκε να ασκήσει ευθέως πίεση σε δήμους της χώρας και 41 περιοχές με ενεργές χωματερές, προκειμένου να καταλήξουν σε μια νόμιμη λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι. Κάπου προς 2017 αν δεν έκανα λάθος ανάγνωση σε δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που ανέτρεξα, αντλώντας σχετική πληροφόρηση ώστε να έχουμε την στοιχειώδη έστω συγκριτική εικόνα της κατάστασης, για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον…

ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 440.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ!!!

Οπότε. Όσο λογικά, τόσο και δίκαια…

Ας θυμηθούμε, ποια δημοτική αρχή διοικούσε τότε τον δήμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και αυτό έχει σημασία πια… Το θέμα της καθαριότητας πρέπει λυθεί ουσιαστικά και οριστικά. 

Να αποτελέσει κυριολεκτικά το πρώτο μέλημα για οποιαδήποτε παράταξη εκλεγεί. Για οποιαδήποτε δημοτική αρχή και από την πρώτη μέρα που θα αναλάβει την διοίκηση του δήμου.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Σε κάθε επίσκεψη. Είτε αφορά σπίτι, είτε αφορά επαγγελματικό ή δημόσιο χώρο, η συνολική εικόνα “νοικοκυροσύνης”, κρίνεται συνήθως από την καθαριότητα που επικρατεί στο περιβάλλον.

Κυρίως όμως και πρωτίστως από την κατάσταση που επικρατεί στην τουαλέτα!!! 

Είναι κρίμα λοιπόν για κάθε γωνιά. Για κάθε γειτονιά. Για κάθε χωριό. Και άρα κάνοντας λόγο για την ευρύτερη εικόνα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να παρομοιάζεται με βρώμικη τουαλέτα από δημότες ή επισκέπτες, που συχνά πυκνά τους ακούμε να λένε … 

Παντού τα ίδια σκατά!

Θανάσης Ζωγράφος

Email: info.dimosiotita@gmail.com

Κιν. Επικοινωνίας 6948961006

FACEBOOK: https://www.facebook.com/koumanto

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@koumanto

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδικά

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας.

Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου;

Στείλε το δικό σου κείμενο σχολιασμού.

Μπορείς ακόμα να κάνεις και ανώνυμη καταγγελία κατεβάζοντας την εφαρμογή “KOUMANTO”.

Προστατεύουμε την ανωνυμία σου με καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο και με απόλυτη εχεμύθεια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)