Πράγματι! Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη που εκ των πραγμάτων έχει περιορισμένο χρόνο, ακόμα και ο πιο έμπειρος δημοσιογράφος επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα ζητούμενα με αποτέλεσμα κάποιες φορές (έστω όμως και σπάνια), να του διαφεύγουν μικρές λεπτομέρειες αλλά μεγάλης ίσως αξίας! 

Μόνο έτσι μπορώ να εκτιμήσω το γεγονός, ότι πέρασαν απαρατήρητες πολύ συγκεκριμένες φράσεις του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη!

Διαφορετικά ο Σταύρος Αποστολίδης που για πολλά χρόνια συνυπήρξαμε σε ίδια τηλεοπτική στέγη και τον γνωρίζω καλά, είμαι βέβαιος ότι θα έκανε σχετική παρένθεση μένοντας στην αυθόρμητη ομολογία του καλεσμένου του! Είμαι σίγουρος πως θα εστίαζε στην “ομολογία” Λαμπάκη.

Ωστόσο, στην συνέντευξη αυτή ο πρώην Δήμαρχος παραδέχτηκε δημόσια, ότι από όλες τις περιοχές και τις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης Μόνο μία είχε, έχει και θα έχει το ενδιαφέρον του.

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ! 

“Ομολόγησε” τόσο τις ιδιαίτερες επιλογές κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσο και την “ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ” του στάση απέναντι σε τόσους και τόσους Χριστιανούς, που αναζητούσαν απεγνωσμένα κάπου να εργαστούν έστω και για δίμηνα…

Το ομολόγησε λέγοντας: “Εμείς τότε δίμηνα είχαμε. Δεν είχαμε τετράμηνα… Και προτιμούσαμε ανθρώπους της γειτονιάς”! Τους αδύναμους όπως είπε μουσουλμάνους!

Το 95 με 97% που διόριζε ήταν μουσουλμάνοι! 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!  Το…. 97% !!!  https://youtu.be/wsWTdjC_KDE

Αν συνέβαινε το αντίθετο… Δεν θα το καταλόγιζαν “ρατσιστική διάκριση” οι φίλοι μας μουσουλμάνοι;;;

Συνυπάρχουμε στην ίδια πόλη και μάλιστα απόλυτα αρμονικά.

Δεν υπάρχει κάτι που να κάνει εμάς τους Χριστιανούς ξεχωριστούς στην τοπική κοινωνία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Αλλά ούτε και κανένας, που θα μας κάνει κατώτερους των Μουσουλμάνων!!!

Έχω αρκετούς γνωστούς Μουσουλμάνους!

Δέχομαι κάθε άνθρωπο που θεωρώ ότι αξίζει το σεβασμό μου, με κριτήριο τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι και επίσης σέβομαι όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αφού η θρησκευτική επιλογή είναι το υπέρτατο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκεται.

* Όπως σεβάστηκα και τους όποιους δικούς σου λόγους Βαγγέλη (και ξέρω τι λέω), που στις προεκλογικές σου περιόδους… πολλές φορές βρισκόσουν στην Άβαντος!

Την αγαπημένη σου γειτονιά!  Κάποιες μάλιστα και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα! Προφανώς για βόλτα! Για να ξεφύγεις από το στρες και την ένταση  και την κόπωση των ημερών!

Και όχι. Ποτέ δεν πίστεψα τις φήμες που “οργίαζαν” εκείνες τις περιόδους. Αλλά κάποιοι “κακοπροαίρετοι” προφανώς, λένε διάφορα… 

Ακόμα και σήμερα αναρωτιέμαι. Τόση αγάπη για αυτή την γειτονιά!

Τόσο πολύ σε έλκει το Μουσουλμανικό στοιχείο;

Αλήθεια… Αφού είναι τόσο μεγάλη η αγάπη σου για τους φίλους μας μουσουλμάνους ΠΟΣΑ και ποια έργα κάνατε εκεί αγαπητέ Βαγγέλη;

Να πάμε εκεί μαζί και να μου τα δείξεις ένα προς ένα!!!

ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!

Και η ζωή με δίδαξε όπου συναντώ υπέρμετρο ενδιαφέρον, να σκέφτομαι περίεργα… Ή μήπως είμαι ανόητος;

Εσύ πάντως Βαγγέλη μου, είσαι σίγουρα αμετανόητος.

Και αντί να κρύψεις τα λάθη που σε έστειλαν στο ψυγείο της αντιπολίτευσης, υπερηφανεύεσαι για  επιλογές που ώθησαν τους δημότες να σε βγάλουν στο περιθώριο!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ! ΤΟ 97% ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ… Γιατί τόσο μεγάλο ποσοστό;

Γιατί όχι έστω μισούς Χριστιανούς και μισούς Μουσουλμάνους; 

Ή μήπως θα μας πεις ότι δεν υπήρχαν και φτωχοί Χριστιανοί με ανάγκη για εργασία!

Ή ακόμη χειρότερα… Ότι οι Χριστιανοί είναι τεμπέληδες!

Πότε θα καταλάβεις ότι όσο πιο πολύ μιλάς, τόσο πιο πολύ θα εκτίθεσαι;

Βέβαια θα έρθει κάποτε και η στιγμή που θα το καταλάβεις, αλλά είναι κρίμα που αυτή η στιγμή θα έρθει όταν όλα θα έχουν τελειώσει.

Και να το θυμάσαι, γιατί πάλι θα βλεπόμαστε και πάλι θα τα λέμε κάπου κάπου… 

Θανάσης Ζωγράφος

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)