Η πρόθεση της κυβέρνησης να προμηθευτεί αεροσκάφη F-35 αποτελεί μια επένδυση υψηλού ρίσκου και υψηλού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (ανυπολόγιστο κόστος με ακρίβεια).

Η Ελλάδα επιθυμεί να αγοράσει ένα πανάκριβο αεροσκάφος με μηδενική συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας χωρίς να συμμετέχει σε υποκατασκευαστικό έργο. Είναι αυτό παραγωγική επένδυση ή αποικιακού τύπου εξάρτηση;

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να χρεώσει τον Ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ όταν οι οικονομικοί δείκτες για την πορεία της χώρας μέχρι το 2030 δεν είναι ευοίωνοι. Το Δημόσιο Χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δις. ευρώ και η εξυπηρέτηση του θα καταστεί πολύ δυσκολότερη τα επόμενα χρόνια έως το 2033 καθώς οι δαπάνες αποπληρωμής θα υπερδιπλασιαστούν.

Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για ζητήματα εθνικής ασφάλειας καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους θα είναι άμεσα διαχειρίσιμα από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας την επιχειρησιακή κατάσταση. Οι διευκολύνσεις που ήδη παρέχουμε στις ΗΠΑ σε επίπεδο στρατιωτικών δραστηριοτήτων είναι πολλές και επιβάλλουν να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερους όρους στην προμήθεια πανάκριβων οπλικών συστημάτων όπως είναι το F-35.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ θεωρεί ότι η προμήθεια του F-35 δεν είναι σκόπιμη καθώς υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις που εξασφαλίζουν ισοδύναμη αποτρεπτική ισχύ έναντι της Τουρκίας. Οι πόροι δε που θα εξοικονομηθούν θα μπορέσουν να επενδυθούν στην εγχώρια έρευνα αμυντικών συστημάτων (πχ drones) που αποδεικνύουν την αξία τους καθημερινά απέναντι σε πανάκριβες πλατφόρμες.

ΝΙΚΗ – Γεώργιος Ρούντας

Αντιπρόεδρος / Βουλευτής Λάρισας

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6993190049
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)