Ο Ομέρ Πριόνης, έκοψε εκατοντάδες δέντρα αμέσως μετά την απέραντη στάχτη, που άφησαν πίσω τους οι φωτιές … σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε μία εκδήλωση πρωτοφανούς αναισθησίας και πείσματος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, προχώρησε στο κόψιμο αυτών των δέντρων, στο Άλσος Φυτωρίου.

Μεταποίησε δηλαδή… εκατοντάδες δέντρα σε ποιοτικές οδοντογλυφίδες για μεζεδάκια, με σκοπό να κατασκευαστεί εκεί το νέο κλειστό γυμναστήριο, σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό..

Κάτι που παρά την οποιαδήποτε πρόβλεψη, οποιονδήποτε σχεδιασμό και απόφαση σε περίοδο κανονικότητας για τον δήμο και την πόλη… σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να αποφασιστεί πλέον μετά το ολοκαύτωμα που ζήσαμε, όπου μεταξύ άλλων, είχε σαν αποτέλεσμα τον αφανισμό όλων των δασικών μας εκτάσεων.

Σίγουρα υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για παραπλήσιο ή διαφορετικό χώρο, ώστε και να προχωρήσει η κατασκευή του νέου κλειστού και να μην κοπούν τα λίγα δέντρα που απέμειναν.

Όλοι γνωρίζουμε την χρησιμότητα και των δύο, αλλά προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι και ο μικρότερος πνεύμονας ζωής.

Ο δήμαρχος Ζαμπούκης όμως προφανώς για τους δικούς του λόγους, επέμενε και επιμένει σε παρακρουστικές αντιλήψεις.

Η κατασκευή του κλειστού που όχι μόνο δεν είναι δικό του έργο. Αλλά ακόμα χειρότερα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υλοποίησή του, σε ολόκληρη την τετραετία που κακο-διοίκησε τον δήμο Αλεξανδρούπολης και κακοποίησε βάναυσα τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης… Θεωρεί ότι ενόψει προεκλογικής περιόδου θα ωφεληθεί από την συγκυρία… και θα κερδίσει έστω κάποιους «πόντους, προσπαθώντας να απαλύνει την ανεπάρκειά του… που είναι παροιμιώδης!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έδωσε την ευλογία του στην εταιρεία που είναι ανάδοχος του έργου (όπως άλλωστε και αρκετών άλλων στον δήμο Αλεξανδρούπολης), να υποβάλει καταγγελία εναντίον όσων εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην καταστροφή των δέντρων… και να στείλει την Αστυνομία να συλλάβει, 15 από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί.

Λίγο μετά τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, απείθεια και συναυτουργία!!!

Και όλα αυτά έγιναν, εν μέσω των πυρκαγιών αν όχι ή/και εμπρησμών στην ευρύτερη περιοχή Αλεξανδρούπολης.

Για να το εμπεδώσουμε. Τα δάση στον δήμο μας, ή θα καίγονται, ή θα γίνονται οδοντογλυφίδες με εντολή του δημάρχου Ομέρ Πριόνη, για να καρφώνουν μεζεδάκια.

Ή και γλυκάκια! Συνέβη να μας σερβίρουν με οδοντογλυφίδες, ακόμα και εργολάβους…

Ωστόσο και στο τώρα.

Η εταιρεία SOLIS από τη Λάρισα και ο δήμαρχος Ζαμπούκης, θα πρέπει να μας εξηγήσουν πώς είναι δυνατόν μία ελεύθερη διαμαρτυρία πολιτών και αυτοδιοικητικών, να τα έχει προκαλέσει όλα αυτά και σε βαθμό μάλιστα, να τους απαγγελθούν οι παραπάνω κατηγορίες.

Το ζήτημα, αφορά και την τοπική Αστυνομία επίσης.

Που αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμα ότι είναι πρόθυμη στα κελεύσματα Ζαμπούκη, πήρε κυριολεκτικά σηκωτούς κάποιους από αυτούς, χωρίς να ελέγξει αν οι εντολές που έλαβε ήταν σύννομες, όπως κάθε αστυνομικός έχει υποχρέωση να ελέγχει.

Οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Πήραν ή θα πάρουν θέση, ώστε να τηρείται η νομιμότητα;

Είναι και αυτό στις υποχρεώσεις τους, εκτός από το να υποστηρίζουν αστυνομικούς για υποβολή αγωγών και ασφαλιστικών μέτρων κατά δημοσιογράφων, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωσή μας… όταν γράφουμε για τις απαράδεκτες ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ συμπεριφορές τους;

Για το koumanto.gr το συγκεκριμένο γεγονός έχει ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Διότι έχουν αναδειχθεί δύο εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, που αφορούν την δημοσιογραφική έρευνα και μία υπόθεση με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης επί Ζαμπούκη.

Ειδικότερα, αξίζει μεταξύ άλλων να σημειώσουμε.

Για την πλήρη βιντεοσκόπηση της επιχείρησης από πολίτες, που δεδομένης της περίστασης θεωρούμε πως είναι θεμιτή.

Για την ανάρτηση πολλών βίντεο στα οποία φαίνονται κανονικότατα και καθαρότατα, τα πρόσωπα των αστυνομικών που είχαν εμπλακεί στις προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΕΛΙΣΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ! ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ!!!

Αναφορικά με την βιντεοσκόπηση προκύπτει επίσης η παρατήρηση, ότι ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της δικής τους υποχρέωσης, με εξαίρεση ίσως πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που εμφανώς υπάρχει λόγος, ΣΩΣΤΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν αστυνομικές ενέργειες, σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.

Είναι σύνηθες όμως το φαινόμενο Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ακόμα και κάποιοι από αυτούς που απεικονίζονται εδώ, να αντιδρούν επιθετικά σε μη αρεστούς δημοσιογράφους, ή να κάνουν μέχρι και προσαγωγές δίχως λόγο και δίχως το βάρος καμίας απολύτως κατηγορίας…

Με μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό και την ταλαιπωρία, για να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε σκέψη για έλεγχο και κριτική, που σε κάθε υγιή περίπτωση είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν.

Αυτό συμβαίνει στους μη αρεστούς από αστυνομικούς κύκλους, διότι συνήθισαν την σιωπή και την ανοχή κάποιων Μέσων Ενημέρωσης με αντάλλαγμα ιδιαίτερες διευκολύνσεις, που προσεχώς θα αποκαλύψουμε και θα αποδείξουμε, με πλούσιο αποκλειστικό οπτικοακουστικό υλικό που έχουμε στην διάθεσή μας. Όχι μόνο εγώ και το koumanto.gr

Αλλά επειδή είναι άλλης τάξης ζήτημα που όπως είπαμε θα αναδείξουμε προσεχώς, θα το κλείσουμε εδώ προς το παρόν, με ένα μόνο παράδειγμα της “μεγάλης” εικόνας που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εμένα και το koumanto.gr

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της πιστοποίησής μου, από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ της διαπίστευσης επί σειρά ετών, με ισχύ έως και σήμερα που παρουσιάζω αυτό το βίντεο, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Αστυνομικός συντάκτης.

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ότι υπήρξα από 10ετίας τουλάχιστον, μέλος Ένωσης Συντακτών διαδικτύου.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ εγγεγραμμένος ως τακτικό μέλος, στην Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πρόσωπό μου αντανακλάται η προσπάθεια…

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Χρησιμοποιώντας κάθε προσπάθεια. Ακόμα και “ανορθόδοξους” τρόπους. Να προσαρμόσω τόσο το koumanto.gr όσο και τον εαυτό μου, στην λογική της αδιαφορίας και σιωπής. Να υπηρετήσουμε δηλαδή οποιοδήποτε μοντέλο “παθητικής” δημοσιογραφίας, χωρίς να ασκούμε έλεγχο ή κριτική και όχι την ορθή, αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Θυμίζουμε επίσης ότι Αστυνομικοί με θέσεις ευθύνης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, επιχείρησαν και ακόμα επιμένουν στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της εξουσίας που διαχειρίζονται, μετατρέποντάς την σε ασπίδα που καλύπτει σειρά υπηρεσιακών τους ατοπημάτων. Και το χειρότερο, προσπαθούν είτε να επηρεάσουν, είτε να εργαλειοποιήσουν οποιεσδήποτε μορφές τοπικής εξουσίας… εναντίον μου και εναντίον του koumanto.gr για να μας “εξοντώσουν”.

Ωστόσο και σεβόμενοι ΑΠΟΛΥΤΑ όλους τους θεσμούς του κράτους. Το σύνταγμα και την δημοκρατία, στης οποίας το πλαίσιο λειτουργούμε υπηρετώντας την επιλογή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος-επαγγέλματος, θεωρούμε τουλάχιστον δόλιες… όπως και ατιμωτικές, τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ… À la carte ΑΥΤΟΦΩΡΑ.

Τα γεγονότα που προέκυψαν με αφορμή τον δήμαρχο Ομέρ Πριόνη, δικαιώνουν το koumanto.gr, αναφορικά με την τήρηση ή όχι, της νομιμότητας και της δεοντολογίας, αποκαλύπτοντας από μόνα τους την αστυνομική αυθαιρεσία.

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης…

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ

Δικηγόρο και πρώην Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, επειδή διαμαρτυρόταν μαζί με τους διαδηλωτές.

Τον προσήγαγαν όπως και τους άλλους πολίτες και του απαγγέλθηκαν οι ίδιες κατηγορίες από την εταιρεία της Λάρισας.

Η πρώτη σκέψη που θα έκανε οποιοσδήποτε όπως και εγώ επίσης είναι εύλογη.

Και λοιπόν;

Επειδή ο Βαγγέλης, είναι Πρώην Δήμαρχος, δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και… καλώς ή κακώς έγιναν αυτές οι συλλήψεις, γιατί θα έπρεπε να μην τον συλλάβουν και αυτόν, αφού ήταν ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και εναντίον της κοπής των ελάχιστων δέντρων που απέμειναν, με αίτημα αλλαγής του χώρου κατασκευής για το κλειστό γυμναστήριο;

ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Μία σημαντική διαφορά, που απαραίτητα χρήζει έρευνας, κριτικής και εξηγήσεων.

Η διαδικασία του αυτοφώρου… Ίσχυσε για τον Βαγγέλη Λαμπάκη.

Αλλά όταν εγώ πριν από κάποιους μήνες, υπέβαλα μήνυση κατά του νυν δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη για απειλή εναντίον μου (σοβαρότερη και πραγματική κατηγορία), που αφορά στο γνωστό γεγονός του Δημοτικού Συμβουλίου…

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ!!!

ΓΙΑΤΙ;;; …ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Ώσπου να δοθούν πειστικές εξηγήσεις που να δικαιολογούν το συγκεκριμένο γεγονός και την τεκμηριωμένη διαφορά, ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Εμείς πάντως και μέχρι να μας δοθούν εξηγήσεις με σαφήνεια, που τεκμηριώνουν την διαφορά μεταξύ ΛΑΜΠΑΚΗ και ΖΑΜΠΟΥΚΗ

Όχι άδικα, υποθέτουμε πως ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, έχει καλό “δόντι” στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Και αυτός είναι ο λόγος που δεν εφαρμόστηκε γι αυτόν το αυτόφωρο, όταν επαναλαμβάνω, υπέβαλα μήνυση εναντίον του για απειλή. Που είναι σοβαρότερη κατηγορία.

Επομένως. Και για την περίπτωση των πρόσφατων συλλήψεων όσων αντέδρασαν στην κοπή των δέντρων, θεωρούμε ότι δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιήθηκε κάποιο μέσον ή αλλιώς κάποιο δόντι όπως λέμε, ώστε η αστυνομία να κινηθεί εναντίον των διαδηλωτών.

Αυτό γιατί, δεν βλέπουμε καμία διαφορά μεταξύ Λαμπάκη και νυν δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, είναι πρώην Δήμαρχος. Και οι δύο είναι δικηγόροι. Ενώ και οι δύο έχουν διατελέσει, Πρόεδροι του δικηγορικού συλλόγου.

Δεν βλέπουμε διαφορά που να δικαιολογεί, το ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ το αυτόφωρο… σε βάρος του πρώτου!

Ειδικά για τον Γιάννη Ζαμπούκη, η σύγκριση είναι μειονεκτικότερη.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ… ΕΝΩ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ.

Τελικά κάποιες φορές, από ένα και μόνο τυχαίο περιστατικό, αρκετά μπορούν να βγουν στην επιφάνεια…!!!

Μοιραία λοιπόν κραυγάζουν τα συμπεράσματα. Ή έστω γεννιούνται δικαιολογημένες υποθέσεις.

Θανάσης Ζωγράφος

Επικοινωνία με το koumanto.gr
mme.dimosiotita@gmail.com
6948961006
Facebook koumanto
YouTube koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)