Για “εξόρυξη” κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης στην ανακοίνωση – κάλεσμα που αφορούσε την απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022

Σ.Σ. Αγαπητέ Στάθη. Αναρωτιέμαι αν υπογράφεις αυτό το κάλεσμα ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου… 

Ή ως Επικεφαλής της νέας δημοτικής κίνησης “Κυψέλη”!!! 

Πάντως και για να μη λες ότι δεν στο είπε κανείς όταν έπρεπε… 

Επειδή από τώρα διακρίνω θέματα σύγχυσης, καλύτερα άστο! Μην προχωράς. Κάνε πίσω… Κοιτώντας μπροστά!!! 

(φιλική συμβουλή)

ΜΕΛΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ… Ή ΜΕ “ΕΞΟΡΥΞΗ” ΑΣΠΙΩΤΗ;

Βέβαια η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρεται σε Κυβέρνηση και προτεινόμενα αντίμετρα που σκοπό έχουν την «εξόρυξη» πλούτου από τα πορτοφόλια φτωχών κλπ κλπ…

Ωστόσο. Τυχαία επιλέχθηκε η λέξη “εξόρυξη”, όταν υπάρχουν τόσες άλλες πιο “κοντινές” που θα μπορούσαν να αποδώσουν πολύ καλύτερα την έννοια της παραγράφου;

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μορφή λογοκρισίας και αλίμονο αν “ενοχοποιούσαμε” λέξεις, τρόπο έκφρασης ή διατύπωσης που αφορά την ουσία ή την θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των εργαζόμενων που εκπροσωπεί. 

Λέμε ΝΑΙ σε κάθε αγώνα. Σεβόμαστε τις αγωνίες των εργαζόμενων και υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Λέμε όχι όμως στην προπαγάνδα και την επικίνδυνη τακτική, που παραπέμπει στο  παράδειγμα του βατράχου με το χλιαρό, το ζεστό και το καυτό νερό.

Είναι γνωστές σε όλους τους δημότες, οι απόψεις καθώς επίσης και ο ρόλος συγκεκριμένων προσώπων που συνθέτουν τον βασικό πυρήνα της ΚΥΨΕΛΗΣ…

Για τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ και την απαραίτητη –  πολύτιμη… “ΕΞΟΡΥΞΗ”!!!  

Η προσωπική άποψη του καθενός είναι απλά δικαίωμα. Οι θέσεις όμως των θεσμικών ή των υποψηφίων για την διεκδίκηση του δήμου, περιλαμβάνουν ευθύνη απέναντι στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Προτιμώ λοιπόν να πιστεύω, ότι μάλλον για σύμπτωση πρόκειται και ότι είναι τυχαία η επιλογή του συντάκτη, που δεν γνωρίζω (και ούτε υποψιάζομαι) ποιος είναι!

Σε κάθε περίπτωση πάντως. 

Επειδή γενικότερα τα τελευταία χρόνια συνέβησαν τόσα πολλά, που δίκαια αν όχι όλους τους περισσότερους έστω, μας έκαναν καχύποπτους… Καλό είναι να αποφεύγονται λέξεις και φράσεις, που δημιουργούν περίεργους συνειρμούς, οι οποίοι παραπέμπουν σε καχυποψία.

Όταν μάλιστα αυτές περιλαμβάνονται σε κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Έβρου. 

Και υπογράφονται από τον Πρόεδρό του. Όχι από τον Επικεφαλής της Κυψέλης ή έστω εναλλακτικά… Από τον εμπνευστή της!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ

Θανάσης Ζωγράφος

Email: info.dimosiotita@gmail.com

Κιν. Επικοινωνίας 6948961006

FACEBOOK: https://www.facebook.com/koumanto

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@koumanto

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους του Έβρου στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.
Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και δίνουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου την Τετάρτη 09 Νοέμβριου 2022 στις 11:00 π.μ. μπροστά στο κτήριο του Εργατ/κού Κέντρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ασπιώτης Ευστάθιος Μουσουνάκης Άνθιμος

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)