“Αγαπητέ Υφυπουργέ και Φίλε Νίκο,

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Με εκτίμηση και χαιρετίσματα από τον Έβρο!!”

Όχι, δεν πρόκειται για λάθος του συντάκτη! Το αντίθετο μάλιστα!

Στο κείμενο της επιστολής που παρέλειψα, αναφέρεται με πέντε αράδες, στις αντιδράσεις των επαγγελματιών που πλήττονται (για δεύτερη φορά) από τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του covid19.

Το “άνοιγμα” και το “κλείσιμο” της εν λόγω επιστολής όμως, προδίδει πολιτικάντικο ύφος με αδέξιο μάλιστα τρόπο και καταργεί το πραγματικό ενδιαφέρον καθώς και την ίδια την ουσία.

Άρα την καθιστά ανύπαρκτη!

Πέραν αυτού η ερμηνεία που αποδίδω, υποτιμά και τη νοημοσύνη μας. Εκτός και αν ο κύριος Δημοσχάκης στερείται γνώσης περί στοιχειωδών κανόνων σύνταξης επιστολών, η οποία διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και τους παραλήπτες…

Όπως και να το δούμε, δεν είναι δυνατόν ως “θεσμικός” που απευθύνεσαι με επίσημη επιστολή σε υφυπουργό, να παραθέτεις φιλική προσφώνηση! …“Φίλε Νίκο” (;;;) Ούτε… “Χαιρετίσματα από τον Έβρο”(!)

Να χαιρόμαστε όλοι τους φίλους μας και να τους στέλνουμε χαιρετίσματα, όταν είμαστε μακρυά τους και μας λείπουν…. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για φιλική επιστολή.

Για θεσμική επικοινωνία πρόκειται, που περιγράφει το πρόβλημα των επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας, την οποία ο εκλεγμένος βουλευτής Έβρου εκπροσωπεί!

Επομένως, με τη δική μου τουλάχιστον “αποκρυπτογραφική” ματιά, θα διάβαζα το κυρίως κείμενο κάπως έτσι:

“Γεια σου ρε Νίκο, Τι κάνεις φίλε; Λοιπόν, σου γράφω γιατί…. Να μωρέ! Με έχουν ζαλίσει οι επαγγελματίες εδώ πάνω στον Έβρο και πρέπει να φανεί ότι κάτι κάνω…Που να σου τα λέω… Με πρήζουν κάθε τρεις και λίγο! 

Όλο παράπονα, κλαψούρα και τέτοια. Τάχα δεν τα βγάζουν πέρα, θα καταστραφούν κλπ κλπ. Λες και με νοιάζει εμένα… 

Ας μην έκαναν επιχειρήσεις εστίασης ρε φίλε! Ας γινόταν και αυτοί βουλευτές!

Αλλά που να βρουν τη δική μου τόλμη που αν και Επίτιμος πια Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, έχοντας εξασφαλισμένο το υπόλοιπο της ζωής μου, έκανα την υπέρβαση και πήρα ένα ακόμα ρίσκο!

Τέλος, πάντων όμως. Κοίτα με κάποιο τρόπο να φανεί η αντίδρασή μου για να ηρεμήσουν και να ησυχάσω από τη μουρμούρα τους. Παράλληλα εγώ θα δώσω στη δημοσιότητα πέντε αράδες…

‘Άντε ρε Νικόλα! Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Φιλιά και χαιρετίσματα από τον Έβρο!

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)