Στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου, αναφορικά με τη διάθεση tablets για τηλεκπαίδευση σε μαθητές οικογενειών με οικονομική δυσχέρεια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, απαντά τα ακόλουθα:

Την Τρίτη 24/11/2020 το Δ.Σ. του κεντρικού συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Έβρου «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ” απέστειλε επιστολή στα μέλη του την οποία ανάρτησε και στα social media, όπου εξαπέλυσε άδικη και ανεξήγητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου και εμού προσωπικά, για το θέμα της διανομής ψηφιακού εξοπλισμού (tablets) για συμμετοχή μαθητών στην τηλε-εκπαίδευση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε τους Δημότες για τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μόλις έλαβε το mail του συλλόγου και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια πολύτεκνη οικογένεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τηλε-εκπαίδευσης, μου ανέθεσε ως Πολιτικό Προϊστάμενο της Οικονομικής υπηρεσίας,  να προχωρήσουμε άμεσα στην αγορά tablets για να τα διανείμει ο Δήμος στα μέλη του συλλόγου.

Με χαρά ανταποκρίθηκα διότι και εγώ είμαι μέλος τρίτεκνης οικογένειας. Δυστυχώς και η Νομική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας καθώς και η Επίτροπος της Υπηρεσίας Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Έβρου, με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία νόμιμη διαδικασία προμήθειας και παραχώρησης εξοπλισμού σε ένα μόνο συγκεκριμένο σύλλογο.

Αναζητήσαμε και τις πρακτικές πολλών άλλων Δήμων της χώρας και διαπιστώσαμε ότι η μοναδική νόμιμη οδός είναι η καταγραφή των αναγκών από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων βάσει των κριτηρίων που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας, και η αγορά του εξοπλισμού  από τις Σχολικές Επιτροπές μέσω της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης από το Δήμο.

Πράγματι κατόπιν επικοινωνίας μου με τους δύο Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, την 20/11/2020 εστάλησαν σχετικές επιστολές στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου για τους μαθητές του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσω υπηρεσιακής αλληλογραφίας (οι οποίες επισυνάπτονται).

Με αυτές τις νόμιμες  διαδικασίες, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εξετάσει την διανομή πολλαπλάσιων ποσοτήτων tablets από την αρχική των 100 τεμαχίων, ώστε όλα τα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και πληρούν τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας να μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα στη τηλε-εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά τους λόγους που επικαλείται ο σύλλογος ότι προκάλεσαν την  “οργισμένη αντίδραση” του αναρωτιόμαστε:

  • Ποια είναι η ταλαιπωρία της καταγραφής των αναγκών, της ελπίδας και της υπομονής όταν οι ίδιοι αναφέρουν πως απέστειλαν το mail τους στον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές και στον Μητροπολίτη;
  • Μπορούν να μας υποδείξουν κάποιους Δήμους της Χώρας που ενέκριναν δαπάνη για διανομή tablets ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον τοπικό σύλλογο πολυτέκνων;

Ως δημοτική αρχή εμπιστευόμαστε απόλυτα τις γνώσεις, τις συμβουλές και τις εισηγήσεις των στελεχών της Νομικής και της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίες διέπονται από νομιμότητα, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνεπώς θεωρούμε βιαστικές, αβάσιμες  και άδικες τις κατηγορίες του Συλλόγου Πολυτέκνων προς το πρόσωπο του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, πόσο μάλλον που  και οι δύο είμαστε μέλη τρίτεκνων οικογενειών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 


Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)