Τα προϊόντα ΠΟΠ είναι θησαυρός για έναν τόπο.

Μελέτες που έχουν γίνει αποδεικνύουν ότι η αξία των πωλήσεων ενός προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία είναι, κατά μέσο όρο, διπλάσια από εκείνη ομοειδών του, χωρίς πιστοποίηση. Αλλά όχι μόνο αυτό. Στο πλαίσιο της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης διασφαλίζονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική του προέλευση και με την τεχνογνωσία που είναι ριζωμένη στην περιοχή στην οποία παράγεται και την ίδια στιγμή διαφυλάσσεται η παραδοσιακή γαστρονομική κληρονομιά ενός τόπου.

Το ελαιόλαδο Μάκρης είναι εδώ και χρόνια ένα αυθεντικό προϊόν του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Έχει τον δικό του μύθο, τη δική του ιστορία διατροφικής αξίας, έχει την δική του σχέση με τους ανθρώπους, έχει αφήσει τις μυρωδιές του και τις γεύσεις του στα φαγητά μας, έχει νοστιμίσει τις σαλάτες μας και έχει ανάψει τα καντήλια στους ναούς μας.

Ας βοηθήσουμε όλοι  να ταυτιστεί η περιοχή με αυτό το ιδιαίτερο πολύτιμο αγαθό της.

Να γίνει η Μάκρη ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός. Να ενταχθεί στους δρόμους της ελιάς, να διοργανωθούν γευσιγνωσίες, να μελετηθεί η τοπική κουζίνα, να οργανωθούν επισκέψεις στα ελαιοτριβεία, να καλέσουμε όλους τους σεφ της Ελλάδας και να εντάξουμε το λάδι μας σε κάθε γεύμα που προσφέρεται από όλες τις επιχειρήσεις εστίασης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, σε όλη τη Ελλάδα.

Να αναδείξουμε τον  αιωνόβιο ελαιώνα της Μάκρης σε εμβληματικό τόπο για την ιστορία του ελαιόλαδου.

Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

 

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)