Επειδή αύριο Παρασκευή επισκέπτεται τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Ζητούμε την κατανόησή σας που αναγκαστικά θα αλλάξουμε κατά κάτι, την ροή του κειμένου που αφορά στον νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ και ξανά υποψήφιο εν όψη της δεύτερης Κυριακής.

Οφείλουμε όπως καταλαβαίνετε να σχολιάσουμε κάποιες πτυχές των επισκέψεων του Πρωθυπουργού, που για ευνόητους λόγους επισκέπτεται και πάλι τον βόρειο Έβρο, ενώ προφανώς στην διάρκεια της ημέρας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα Αλεξανδρούπολη.

Η επίσκεψη αυτή λοιπόν προκύπτει μόλις δύο ημέρες πριν από την δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών και θεωρούμε πως δεν είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τα αυτονόητα.

Βέβαια για λόγους καταγραφής και για να είμαστε δίκαιοι με τα γεγονότα, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koumanto τις οποίες έχουμε λόγο να θεωρούμε αξιόπιστες, αλλά που μπορεί ο Πρωθυπουργός αν θέλει να τις διαψεύσει, σε πρόσφατη-προηγούμενη επίσκεψή του στον Έβρο, γευμάτισε σε σπίτι της οικογένειας Τοψίδη.

Η ίδια πηγή μας μετέφερε το αποκλειστικό επίσης ότι για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης και την παραμονή του εκεί για φαγητό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “αποδέσμευσε” τους βουλευτές που ήταν μαζί του καθώς και το σύνολο της προσωπικής του συνοδείας.

Δεν γνωρίζουμε γιατί, ούτε το περιεχόμενο της συνάντησης και όσα ειπώθηκαν τρώγοντας και πίνοντας. Μόνο τα παραπάνω είναι όσα μάθαμε και τίποτα περισσότερο.

Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν πράγματι υπήρξαν συζητήσεις και σενάρια που κάποιοι κύκλοι διέδιδαν για στήριξη στον Χριστόδουλο Τοψίδη από τον Πρωθυπουργό και την Ν.Δ.

Ίσως να μην μάθουμε ποτέ αν όντως συνέβη αυτό ή αν έτσι είναι… τι μπορεί να χάλασε ή έστω να μην πήγε καλά μεταξύ των δύο ανδρών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κύβος πλέον ερρίφθη αφού η στήριξη δόθηκε στον Χρήστο Μέτιο.

Και το κλείνουμε αυτό με το γνωστό… “Όλα για κάποιο λόγο γίνονται”. Ή και δεν γίνονται.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ. ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Α.Μ.Θ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν (ή και να τα απαριθμήσουν ακόμα), πως είναι αρκετά αυτά που σωστά διαχειρίστηκε ή σωστά αποφάσισε και έπραξε.

Εμείς λέμε πως ακόμα και όταν οι απόψεις διίστανται, όλα μπαίνουν στο τραπέζι της κουβέντας που με λόγο και αντίλογο ειλικρίνειας, συμφωνίες ή διαφωνίες και με ουσιαστικά επιχειρήματα, ή βαθιά σκέψη δημιουργούνται προϋποθέσεις για ισορροπημένη αξιολόγηση. Για την πρόοδο από το υποτιθέμενο κακό προς το καλό, και από το καλό στο καλύτερο. Από το εδώ στο εκεί και μετά πιο πέρα. Η εξέλιξη στην αντίληψη όλων, είναι αυτό που θα φέρει πιο κοντά αξιόλογες εξελίξεις για την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Σε ότι άφορά την απόφαση οποιουδήποτε για το ποιον θα ψηφίσει μεταξύ Μέτιου και Τοψίδη και με ποια κριτήρια, είναι καθαρά προσωπική επιλογή της οποίας ο καθένας έχει και την ευθύνη.

Εμείς υπηρετώντας την ενημέρωση των πολιτών και τον έλεγχο μορφών εξουσίας, σε ότι αφορά την δική μας υποχρέωση είμαστε της άποψης πως ακόμα και όταν αρκετά είναι προς την θετική κατεύθυνση, πρέπει εκ του ρόλου μας είτε τα αναδείξουμε και τα γνωστοποιήσουμε είτε όχι… να τα προσπερνάμε ψάχνοντας για τα αρνητικά και να εστιάζουμε σε αυτά με παραγωγική αντίληψη, δημιουργικό σχολιασμό ή και γιατί όχι με διάλογο αξιοποιώντας κάθε πιθανή δυνατότητα.

Όπως επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε και ανάλογη κριτική

Ακόμα και για θέματα που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο κάθε αιρετού, αλλά που όμως λόγω του ειδικού βάρους της θεσμικής του ιδιότητας, κάθε είδους παρέμβασης ακόμα και προφορικής ή άτυπης μπορεί να προωθήσει λύσεις ή να βοηθήσει να αποφευχθούν διάφορα προβλήματα στην περιοχή ευθύνης του.

Και όταν μιλάμε για τον πρώτο πολίτη της Περιφέρειας, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο μεγαλύτερο αντίκτυπο έχουν οι αποφάσεις του, ό λόγος του, όπως και η παρουσία του, είτε είναι φυσική, είτε προκύπτει μέσα από διάφορες διαδικασίες και διαύλους.

Η κριτική είναι πάντα δημιουργική και προσφέρει πλήθος ευκαιριών αξιοποίησης, σε όποιον την αντέχει σε πρώτο χρόνο και την φιλτράρει σε δεύτερο, κρατώντας τα στοιχεία εκείνα που απαιτούν ενέργειες ή διάφορες βελτιώσεις και διορθώσεις…

Για παράδειγμα και επειδή γράφτηκαν ή ειπώθηκαν αρκετά…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ 2023

Είναι αλήθεια ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν κυριολεκτικά αρκετές περιοχές της περιφέρειας, άφησαν πίσω τους και όποιο κόστος για τον νυν (και ξανά υποψήφιο) Περιφερειάρχη.

Είναι άξιο κριτικής; Ναι. Είναι!

Εδώ όμως υπάρχει και ένα δίλημμα. Όταν δεν πέρασε ικανός χρόνος για να αναζητήσουμε και δούμε τα στοιχεία εκείνα, που θα επέτρεπαν να του καταλογιστούν ευθύνες.

Και όταν απέχουμε πλέον μόνο δύο μέρες από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών… ποια είναι τα περιθώρια οποιουδήποτε δημοσιογράφου για αρνητική κριτική;

Και ποιο μέτρο σύγκρισης θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για το περισσότερο που θα είχε κάνει οποιασδήποτε άλλος περιφερειάρχης στην θέση του Μέτιου και ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι φλόγες κινήθηκαν απρόβλεπτα και σαρωτικά;

Η κριτική πρέπει να βασίζεται τουλάχιστον σε έναν από τους βασικούς άξονες που καθορίζουν την αξία της.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ…

Αν υπάρχουν ψηφοφόροι που έχουν αντίθετη άποψη από αυτήν που εμείς καταθέτουμε ως αντικειμενική βάση των οποίων προαναφέραμε, ας μην τον ψηφίσουν.

Είναι τόσο απλό. Όσο απλό είναι και να προβληματιστούν για την ορθότητα της επιλογής τους.

Η δική μας θέση καταγράφηκε εδώ υποστηρίζοντας μόνο τους λόγους που αναφέραμε. Για να είμαστε αντικειμενικοί δεν υποστηρίζουμε Ούτε τον Μέτιο, ούτε τον Τοψίδη.

ΜΕΤΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2018

Άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι δεν λειτουργούμε κάτω από το βάρος εξαρτήσεων.

Εδώ λοιπόν πιστεύουμε ότι μπορούμε να του ασκήσουμε κριτική για την συγκεκριμένη περίοδο, διότι θεωρούμε πως μπορούμε να τεκμηριώσουμε συγκεκριμένη και σταθερή άποψη που βαρύνει και τον ίδιο, όταν σύμφωνα με έκθεση εξέτασης μάρτυρα, προκύπτει ότι στην περιφέρεια ευθύνης του… αν και Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υπήρξε πολυήμερο τουλάχιστον κενό που αφορούσε την Εθνική Ασφάλεια της περιοχής και η δεν το γνώριζε, δεν προσέφυγε σε απαιτούμενες ενέργειες ώστε αυτό να καλυφθεί προστατεύοντας τον τόπο και τη χώρα.

Στη συνέχεια παραθέτουμε Απόσπασμα από την έκθεση εξέτασης του μάρτυρα και πολίτη που εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο σε αντίθεση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, έπραξε ως όφειλε το καθήκον του σκεπτόμενος και βάζοντας πάνω από όλα το καλό και την ασφάλεια κυρίως της περιοχής.

Σε μία περίοδο μάλιστα που αν δεν κάνουμε λάθος υπήρχαν αρκετά θέματα με πρόσωπα αντίστοιχης υπηρεσίας πληροφοριών από την γείτονα χώρα. Σε απλά ελληνικά με Τούρκους πράκτορες που αλώνιζαν ανεξέλεγκτα ή σχεδόν ανεξέλεγκτα, όλη τη Θράκη.

Της ίδιας περίπου περιόδου που επίσης σύμφωνα με ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΕΣ πληροφορίες του koumanto, προέκυψαν και σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την περίπτωση του δημοσιογράφου ΤΑΧΣΙΝ ΙΛΧΑΝ της τουρκόφωνης εφημερίδας BIRLIK αλλά και κατάσκοπου της γειτονικής Τουρκίας που πέτυχε ακόμα και το απίστευτο αλλά αρνητικό ιστορικά…

Να τον πληρώσουμε δηλαδή και από πάνω, μετά από συγκεκριμένο γεγονός σχετικά με τον ίδιο και το αυτοκίνητό του.

Για γεγονός που είναι εμφανώς κατανοητό ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα επιμέρους θέματα ουσίας που αφορούν στην περίπτωση, αλλά από την “σφαιρική” πληροφόρηση που είχαμε άποψή μας είναι, πως το οικονομικό μέρος τουλάχιστον θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

Αυτό βέβαια σαφώς και δεν αφορά το Χρήστο Μέτιο. Απλά το θυμηθήκαμε αναφερόμενοι σε εκείνη την περίοδο

Για το κλείσουμε όμως και κάνοντας λόγο για διαρχία, θα μπορούσαμε ίσως να το χρεώσουμε (κατά την εκτίμησή μας πάντα) σε λάθος χειρισμούς ανθρώπων της δικής μας υπηρεσίας.

Και συγκεκριμένα στους σημερινούς διοικητές Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης, που κανόνιζαν τα πράγματα. Ήταν αυτοί που αποφάσιζαν σε τοπικό επίπεδο, που ενημέρωναν την Αθήνα και η Αθήνα με την σειρά της, αποφάσισε να πληρώσει τον Τουρκοπράκτορα…

Σε κάθε περίπτωση ασκώντας κριτική στον Περιφερειάρχη Μέτιο, επαναλαμβάνουμε ναι.

Για το κενό που υπήρξε στην Εθνική ασφάλεια κατά το 2018 και κάπου προς τον Ιούνιο…

Που ενώ συνέβαιναν όλα αυτά και ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι τα ζητήματα των υπηρεσιών ασφαλείας δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, του καταλογίζουμε μέρος ευθύνης γιατί σαν Περιφερειάρχης και άρα πρώτος πολίτης της Περιφέρειας, δεν προχώρησε άμεσα σε ενέργειες που με την παρέμβασή του, ίσως και να προκαλούσε έστω επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αντικειμενικά ήταν από τα σοβαρότερα για την περιοχή.

Κατά τα υπόλοιπα και μέχρι σήμερα από την δική μας οπτική γωνία δεν βλέπουμε κάτι που δύο μέρες πριν τις κάλπες, θα έπρεπε να εστιάσουμε και οπωσδήποτε να κρίνουμε τον νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο.

Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία που το επιβάλλει, δεν βρίσκουμε λόγο που πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε κάτι ή να το δημιουργήσουμε μόνο και μόνο για να το κάνουμε.

Όλοι γνωρίζετε πως το κουμάντο δεν κάνει ενημέρωση ροής. Επιλέξαμε την ερευνητική δημοσιογραφία και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με καταγγελίες και κριτική.

Επομένως και βάση της ταυτότητάς του, κατανοείτε πιστεύουμε πως υπηρετούμε συγκεκριμένο πεδίο ενημέρωσης.

Θεωρούμε άλλωστε πως η καθημερινή ροή ειδησεογραφίας καλύπτεται επαρκώς από ικανοποιητικό αριθμό μέσων ενημέρωσης.

Επίσης αν και γενικότερα θεωρούμε πως αρθρώνουμε και εκφράζουμε πολιτικό λόγο μέσα από την σελίδα του koumanto, δεν κάνουμε πολιτική με την στενή της έννοια.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε κατά την προεκλογική περίοδο που εκπνέει πια.

Με εξαίρεση φυσικά οποιοδήποτε σημαντικό αποκαλυπτικό γεγονός, που αφορά την δική μας επιτακτική υποχρέωση και το δικαίωμα των πολιτών στην άμεση πληροφόρηση.

Θανάσης Ζωγράφος

Επικοινωνία με το koumanto.gr
mme.dimosiotita@gmail.com
6948961006
Facebook koumanto
YouTube koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6993190049
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)