ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πόσο γνήσιο είναι το γνήσιο;

0

Σε δικαστικές αίθουσες μετατράπηκαν τις τελευταίες μέρες διάφορες ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικά στούντιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης σε ρόλο Εισαγγελέα,  προσπάθησαν να “κλείσουν” και να “εξιχνιάσουν” με βαρύγδουπους τίτλους και αφοπλιστική αφέλεια,   μία υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας. 

Θυμίζουμε ότι σε 591 συμβάσεις ιδιωτικής εταιρείας με καλλιεργητές ηλίανθων μετά τον Αύγουστο του 2019, πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του πρώην Αντιδημάρχου Φερών κ.Γκότση όταν αυτός δεν ήταν πλέον Αντιδήμαρχος.

Η ιδιωτική εταιρεία παραδέχτηκε εγγράφως,  ότι ο τοπικός της συνεργάτης έπραξε την πλαστογραφία, σκανάροντας τις σφραγίδες και την υπογραφή.  Μάλιστα ζήτησε συγνώμη από τον κ. Γκότση.

Ο κ. Γκότσης έδωσε συγχωροχάρτι στην εταιρεία,  καταθέτοντας ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία κανενός γι αυτήν την υπόθεση !!!

Το ρεπορτάζ μας δείχνει ότι η υπόθεση της γνησιότητας  των υπογραφών τώρα ανοίγει.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ.Γκότσης ανάμεσα στα άλλα είπε χαρακτηριστικά ότι:

  • οι αγρότες μπορούσαν να πάνε σε Προέδρους κοινοτήτων, σε ΚΕΠ και σε αστυνομικά τμήματα για να θεωρήσουν τις συμβάσεις τους.
  • η πλαστογραφία των σφραγίδων και της υπογραφής,  ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο και  έκανε ΜΠΑΜ! 

Εδώ δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά που θα απασχολήσουν έντονα την  επικαιρότητα και όχι μόνο την τοπική όπως διαφαίνεται:

  • Τις προηγούμενες χρονιές (2019, 2018, 2017, 2016 κλπ) και όταν ο κ.Γκότσης ήταν εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, θεώρησε η όχι παρόμοιες συμβάσεις;;
  • Αν ΟΧΙ, έψαξε μήπως υπάρχουν και άλλες τέτοιες  πλαστογραφίες και σκαναρίσματα  σε συμβάσεις προηγουμένων ετών; 
  • Αν ΝΑΙ, σε πόσες συμβάσεις χρειάστηκε να το κάνει;
  • Η στρογγυλή σφραγίδα την οποία επικαλούνται ο κ. Γκότσης και οι δημοσιογράφοι,  είναι η σφραγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  • Πως ο κ. Γκότσης ως πολίτης, πολιτικός και αστυνομικός δίνει άφεση αμαρτιών όταν υπάρχει γραπτή παραδοχή, πως υπάρχουν εκατοντάδες και ίσως και χιλιάδες συμβάσεις με πλαστές σφραγίδες και υπογραφές,  στα αρχεία της Περιφέρειας, του ΟΠΕΚΕΠΕ,  της εταιρείας και των αγροτών; 
  • Θεωρεί ο κ. Γκότσης ότι ο Δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης της ιστοσελίδας Evros- News που ανέδειξε το θέμα,  έπραξε σωστά το δημοσιογραφικό του καθήκον η θα έπρεπε να το κουκουλώσει; 
  • Αφού όπως δήλωσε,  τα σκαναρισμένα έκαναν ΜΠΑΜ, πως εξηγεί το γεγονός ότι κανείς αγρότης και κανείς υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Περιφέρειας δεν αντελήφθησαν και δεν κατήγγειλαν την πλαστογραφία ;

Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να αποφασίσει αν μια υπόθεση εξιχνιάστηκε η όχι.

Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να καταδικάσει η να αθωώσει ένα κατηγορούμενο.

Ειλικρινά μας χαροποιεί το γεγονός ότι  ο κ. Γκότσης φαίνεται πως σε αυτές τις συμβάσεις μετά τον Αύγουστο του 2019  δεν είχε καμία ανάμειξη.

Διαφωνούμε κάθετα με την επιθυμία του μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι. 

Είναι θέμα Δημοκρατίας και Νομιμότητας,  και αυτά δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ούτε από πολιτικούς ούτε από δημοσιογράφους. Πόσο μάλλον από Έλληνα  αστυνομικό.

Ας μη ξεχνάμε ότι  υπάρχει αυτή “η στρογγυλή σφραγίδα”,  όπως απλοϊκά την αποκάλεσαν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Γκότσης, την οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να την σκανάρει και να την χρησιμοποιεί για οτιδήποτε.

Η εκτίμηση μας είναι πως αυτή η υπόθεση θα φτάσει στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας.  

Σίγουρα στο τέλος θα αποδειχθεί,  πόσο γνήσιο είναι το γνήσιο!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ


ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ; HEY, WHERE ARE WE GOING TO?

Previous article

koumanto με ντοκουμέντα. Σσσς… Ούτε κουβέντα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *