Σε δικαστικές αίθουσες μετατράπηκαν τις τελευταίες μέρες διάφορες ιστοσελίδες και ραδιοτηλεοπτικά στούντιο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης σε ρόλο Εισαγγελέα,  προσπάθησαν να “κλείσουν” και να “εξιχνιάσουν” με βαρύγδουπους τίτλους και αφοπλιστική αφέλεια, μία υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας. 

Θυμίζουμε ότι σε 591 συμβάσεις ιδιωτικής εταιρείας με καλλιεργητές ηλίανθων μετά τον Αύγουστο του 2019, πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του πρώην Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση, όταν αυτός δεν ήταν πλέον Αντιδήμαρχος.

Η ιδιωτική εταιρεία παραδέχτηκε εγγράφως, ότι ο τοπικός της συνεργάτης έπραξε την πλαστογραφία, σκανάροντας τις σφραγίδες και την υπογραφή. Μάλιστα ζήτησε συγνώμη από τον πρώην Αντιδήμαρχο.

Ο Νίκος Γκότσης κατόπιν επιμονής της εταιρίας, για όποιους λόγους και αν το έκανε, αποδέχθηκε την συγνώμη καταθέτοντας ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία κανενός γι αυτήν την υπόθεση.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Αντιδήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα είπε χαρακτηριστικά και καθησυχαστικά:

  • οι αγρότες μπορούσαν να πάνε σε Προέδρους κοινοτήτων, σε ΚΕΠ και σε αστυνομικά τμήματα για να θεωρήσουν τις συμβάσεις τους.
  • η πλαστογραφία των σφραγίδων και της υπογραφής, ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο και  έκανε μπαμ! 

Προφανώς όπως τουλάχιστον εμείς το ερμηνεύουμε, εννοεί ότι με βάση το τελικό αποτέλεσμα της πλαστογράφησης των υπογραφών του, πέραν του ότι τον εξέθεσαν αλλά η συγνώμη της εταιρίας τον αποκατέστησε, επί της ουσίας η συγκεκριμένη πλαστογράφηση δεν δημιούργησε βλάβη για κανέναν και σκοπός στης ήταν η διευκόλυνση που επιχείρησε ο υπάλληλος για εξυπηρέτηση ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των καλλιεργητών. Οπότε δεν υπήρξε δόλος. 

Δεν θα κρίνουμε την απόφαση του πρώην Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση να αποσύρει τις κατηγορίες, αποδεχόμενος την συγνώμη. Όταν προκύπτει πως έπεσε θύμα πλαστογραφίας, για το θέμα αυτό δεν υπάρχει χώρος για κριτική στον ίδιο. Σεβόμαστε την απόφασή του. 

Ωστόσο παραμένει αναπάντητο το δεύτερο και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ερώτημα που θέσαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα. 

Η στρογγυλή σφραγίδα στην οποία έχει αναφερθεί ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης.

Την οποία στρογγυλή σφραγίδα επίσης, επικαλούνται οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ και δίχως ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ δημοσιογράφοι της περιοχής, περιγράφοντας το σχήμα της, λες και περιγράφουν το πιάτο με το φαγάκι τους…

Προσπερνώντας θελημένα ή άθελα ότι αυτή η “στρογγυλή” σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε από τον πλαστογράφο υπάλληλο της εταιρίας, δεν είναι απλά ένα αντικείμενο οποιουδήποτε σχήματος.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!! ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ!

Αυτό είναι που θα έπρεπε να περιγράψουν, να κρίνουν, και σε αυτό έπρεπε να μείνουν μέχρι τέλους, οι έντιμοι και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι. Δεν είναι άποψή μας ή γνώμη οποιουδήποτε.

Είναι η απόλυτη ευθύνη και υποχρέωση όλων τους, όπως και γενικότερα κάθε Μέσου Ενημέρωσης!

Αλλά… Σιγά μην σπάσουν αυγά. Για να μην πω το πιατάκι τους. 

Βέβαια για να μην τους αδικούμε, συμφωνούμε. Ποιος να καταπιαστεί με σφραγίδες και μελάνια…

Αυτά λερώνουν. Δεν είναι δουλειά για καθαρούς!!!

Στο koumanto πάντως ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ και δεσμευόμαστε ότι αν χρειαστεί θα το επαναφέρουμε στην τρέχουσα επικαιρότητα για να το θυμίζουμε.

Ο Δήμαρχος που είναι και νομικός… Έδωσε εντολή στην νομική του υπηρεσία να ασχοληθεί με το θέμα και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, για τις οποίες ο Δήμος είναι υποχρεωμένος;

ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 

Ας φανταστούμε τι θα γινόταν, αν αυτό συνέβαινε με υπογραφές και σφραγίδες Προέδρων, Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Βουλευτών, Υπουργών, Πρωθυπουργών και και και…

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)