Το αξιοθέατο.

Το προχειροστημένο αξιοθέατο που “στολίζει” την είσοδο & έξοδο των Φερών μήπως είναι και…Ακριβοπληρωμένο;

Λέω εγώ τώρα… Πλάκα θα είχε να ακούσουμε δυό τρεις, πέντε και δέκα χιλιάδες ευρώ χαρακτηρίζοντάς το ως μοναδικό και “υπέροχο” αξιοθέατο!

Ένα παλιό άροτρο πάνω σε με πέτρινη κολώνα σαφώς και θα μπορούσε να έχει την αξία του, όπως και θα μπορούσε να είναι “εμβληματικό!

Αναμφίβολα θα μπορούσε, αλλά μόνο αν το συνέθεταν τα στοιχεία εκείνα που θα το χαρακτήριζαν τόσο ως αντιπροσωπευτικό όσο και αξιοπρεπές έργο τέχνης.

Ακόμα και η σκουριά είναι δυνατόν να αποτελέσει βασικό υλικό για οποιονδήποτε καλλιτέχνη και δημιουργό. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για καλλιτεχνική έμπνευση ενός δημιουργού…

Για βλακεία ατάλαντου πρόκειται. Που προσβάλλει το παρελθόν και το παρόν της κωμόπολης, την παραδοσιακή της ομορφιά όπως και την αισθητική των κατοίκων, των ελάχιστων πλέον επισκεπτών της και κάθε διερχόμενου!  

Πήγα κοντά να δω μήπως είχε κάποια ταμπέλα που γράφει κάτι. Όνομα καλλιτέχνη ας πούμε. Ή μήπως αυτό, ήταν το πρώτο που υπήρχε στην περιοχή κτλ.

Όταν το πλησίασα αρκετά, είδα ότι πράγματι ήταν απλά είναι σκουριασμένο άροτρο… που επιβεβαίωσε την πρώτη αρνητική μου σκέψη. Τίποτα περισσότερο και τίποτα που να θυμίζει έργο τέχνης.

Θα ήθελα  πραγματικά να μάθω  τι συμβολίζει που εγώ δεν γνωρίζω και γιατί μπήκε σε αυτό το σημείο.  

Ποιος είδε κάτι που εγώ δεν είδα και το έβαλε σαν άγαλμα, σε σημείο που φαίνεται ακόμη και στους διερχόμενους.  

Ποιος είναι ο εμπνευστής και πόσο να κόστισε στους δημότες. 

Κάποιοι “κακοπροαίρετοι” πάντως, λένε πως η αξία της σκουριάς… πλησιάζει την αξία του χρυσού!

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)