Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε οργισμένα άρθρα από συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, γιατί ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, ήταν απόντες από  τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ήταν βέβαια μια σοβαρή τηλεδιάσκεψη και ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν και ως προς τις συμμετοχές. Αλλά αναρωτιέμαι.

Αυτό το γεγονός, είναι το μόνο που κάνει τους τοπικούς δημοσιογράφους και κάποιους πολιτικούς επίσης έξω φρενών, σχετικά με τη στάση του Περιφερειάρχη και κυρίως του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού;

Και δεν εξοργίστηκε κανείς ως τώρα, που από την στιγμή που ανέλαβε ο Θανάσης Τσώνης, είναι μονίμως απών;

Απών από οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την στήριξη του τουριστικού κλάδου. Των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων, των εποχιακών καταλυμάτων, των επιχειρήσεων εστίασης, από την αρχή της φετινής δύσκολης τουριστικής σεζόν που όλοι ξέραμε τι θα ακολουθήσει.

Απών από κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας ΑΜΘ για να ανταπεξέλθει στην δύσκολη συγκυρία.

Απών από κάθε είδους οικονομική συμβολή για την ελάφρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Απών από κάθε είδους σχεδιασμό και προγραμματισμό για την επόμενη μέρα.

Οι μέσες-άκρες δηλώσεις για τον οδικό τουρισμό ήταν τόσο γενικές και αόριστες που μοιάζουν με λόγια καφενείου.

Μέχρι και στην προβολή στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης… είναι απών για την πατρίδα του Αλεξανδρούπολη.

Ούτε τα βασικά από το τουριστικό προϊόν της Αλεξανδρούπολης, δεν εμφανίζονται στην τουριστική πύλη της  Περιφέρειας. (Όχι σαν κάποιους άλλους, που μόλις είχαν αναλάβει Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού… η πρώτη τους πρωτοβουλία ήταν να αναδείξουν τον τόπο τους. Να τα λέμε κι αυτά!)

Τα τοπικά μέσα που ασχολούνται με τον τουρισμό και την τύχη του, ας μην εξοργίζονται κατά το δοκούν. Ο τουρισμός δεν σώζεται από τις συγκυρίες και τις φωνασκίες.

Μόνο με πολύ δουλειά και στρατηγικό σχέδιο υπάρχει περίπτωση να δούμε πραγματική ανάπτυξη.

Αλλά… οι στρατηγοί σπανίζουν! 

Θανάσης Ζωγράφος

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6993190049
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)