ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ | Επικίνδυνες απόψεις που απειλούν την Κοινωνία μας!

0

Μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε. Ωσπου το Σαββατοκύριακο ακούσαμε όλη την συνέντευξη του Βαγγέλη Λαμπάκη στον Σταύρο Αποστολίδη και στο STATUS RADIO.

Ομολογουμένως ο Δημοσιογράφος προσπάθησε πολλές φορές με εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις να του δώσει να καταλάβει ότι έχει παρεκτραπεί,  αλλά μάταια.

Σήμερα θα αναφερθούμε στο απόσπασμα που αφορά τον νέο Αναπτυξιακό οργανισμό που ετοιμάζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Αυτά που ξεστόμισε γι αυτό  το θέμα ο πρώην Δήμαρχος είναι από επικίνδυνα έως εξοργιστικά.

Ακούγοντας λέξη-λέξη την τοποθέτηση του, αναλαμβάνω την ευθύνη να τον χαρακτηρίσω αναμένοντας με ενδιαφέρον την οποιαδήποτε αντίδραση του:

  • ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για το μέλλον του Δήμου.  Δήλωσε: “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να σκεφτεί μια τέτοιου είδους αναπτυξιακή προοπτική, γιατί δεν χρειαζόμαστε τεχνική υπηρεσία.”

Από το ρεπορτάζ ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι από τους πρώτους Δήμους μαζί με αυτούς της Αττικής,  που κινήθηκαν άμεσα μετά την ψήφιση του Νέου Νόμου. Στη συνέχεια ακολουθούν σχεδόν όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της Ελλάδας.

  • ΨΕΥΤΗΣ απέναντι στους δημότες. Δήλωσε: “Γιατί λοιπόν να χρειαστεί να δώσω εγώ τώρα ως δημότης 400.000 χιλ ευρώ κάθε χρόνο για μια άλλη δεύτερη  τεχνική υπηρεσία όταν με καλύπτει αυτή!”

Πόσο άνετα και ανεύθυνα  ξεστομίζει τέτοια ψέματα αυτός ο άνθρωπος;; Ας μας αποδείξει ότι ο Αναπτυξιακός οργανισμός θα επιβαρύνει κάθε χρόνο έστω και ένα 1 € τα ταμεία των τριών  Δήμων, πέραν του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου του. 

  • ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. Δήλωσε: “Αυτό να το σκεφτούν οι μικροί δήμοι,  να το σκεφτεί ο Δήμος Σαμοθράκης, ο Δήμος Σουφλίου,  ο Δήμος Διδυμοτείχου,  γιατί όχι και της Ορεστιάδας και να κάνουν αυτοί ένα  τέτοιου είδους αναπτυξιακο οργανισμό”

Οφείλει να γνωρίζει την ρύθμιση του Νομοσχεδίου που αναφέρει ότι: Κατ’ εξαίρεση, οι περιφέρειες και οι δήμοι με πληθυσμό άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, μπορούν να συστήσουν μονομετοχικό Αναπτυξιακό Οργανισμό, εισφέροντας το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.” 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης επέλεξε όπως μας ανέφερε, να συνεργαστεί με τους δύο όμορους μικρότερους Δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης στηρίζοντας τους,  διότι πιστεύει ότι η ταυτόχρονη Ανάπτυξη θα ωφελήσει όλη την περιοχή. 

  • ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ. Δήλωσε: “Εμείς δεν τον χρειαζόμαστε αλλά είπαμε,  το θέλει ο κύριος Ζαμπουκης και οι πέριξ αυτού.” 

Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Δημότες το μίσος που τρέφει ο κ. Λαμπάκης εναντίον του Γιάννη Ζαμπούκη; Είναι δυνατόν να βάζει πάνω από το συμφέρον του Δήμου  τα προσωπικά του απωθημένα;

Τι άλλο είναι ικανός να κάνει για να εκδικηθεί για την ήττα του;

Τρέμει στην ιδέα,  ότι με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό θα ανέβει στα ύψη η απορροφητικότητα των έργων  με ευέλικτο και ταχύ τρόπο και ο Δήμος θα μεταμορφωθεί απ΄άκρη σ΄άκρη. 

Μήνες πριν, στα social media, αν δεν κάνουμε λάθος ο κ. Κουκουράβας χειροκρότησε (όπως και κάθε υγιής νους) την απόφαση της Κυβέρνησης να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς στις Περιφέρειες και του Δήμους.

Αλήθεια είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος με αυτές τις αντιλήψεις, να ονειρεύεται ότι μπορεί να κερδίσει ποτέ ξανά την εμπιστοσύνη των δημοτών που τον έστειλαν στην αντιπολίτευση;

Είναι δυνατόν οι συνεργάτες του, να μη διαθέτουν ένα αξιακό σύστημα με τις ανάλογες ηθικές αρχές και την υπευθυνότητα ώστε να βάλουν ένα φρένο στη αδιέξοδη κατηφόρα που οδηγεί την παράταξη του και τους ίδιους;

Περισσότερα στοιχεία σύντομα σε επόμενο άρθρο μας.

Δείτε τι  είπε ο Βαγγέλης Λαμπάκης για τον αναπτυξιακό οργανισμό. Πατήστε  ΕΔΩ: https://drive.google.com/file/d/1zG0smbMumDwWGEsXmUlvqKDOT8cBI9CZ/view?usp=sharing

—————————–

ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΑΝΙΗΛ | Ο ξεπεσμένος Βασιλιάς

Previous article

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ! | Η βρώμικη πολιτική του τέως ΑΒΑΝΤΑδώρου(?) Βαγγέλη Λαμπάκη!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *