Η στήριξη του τουρισμού για την φετινή σεζόν βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ενώ οι υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την επείγουσα ανάγκη στήριξης του τουριστικού κλάδου για φέτος, και υλοποιούν δράσεις που μπορούν στην πράξη να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης είναι ακόμη επί χάρτου ο σχεδιασμός για το φετινό καλοκαίρι.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρώτη και με διαφορά στην τουριστική ανάπτυξη πριν λίγες μέρες πήρε τον τίτλο της πρώτης Bike Friendly Περιφέρειας της χώρας. Ενα κεφάλαιο στο τουριστικό προϊόν της, που τονώνει την τουριστική αγορά και φέρνει τον εναλλακτικό τουρισμό τώρα που είναι απαραίτητος. Η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιεί ένα διασυνοριακό πρόγραμμα για να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου και φιλοξένησε πριν λίγες μέρες  150 εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφος και influencers για να φάνε εξαιρετικά ηπειρώτικα πιάτα. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν στρέψει όλες τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν ζωντανό τον συνεδριακό τουρισμό με όλους τους φορείς να δείχνουν μεγάλη διάθεση για συνέργειες και κοινές δράσεις. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μόλις μπήκε ο Αύγουστος και  μοιράζουμε φωτοτυπίες με τον σχεδιασμό που ΘΑ κάνουμε για το καλοκαίρι του 2020. 

Σε αυτή τη στιγμή που είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιβιώσει ο κλάδος τουρισμού, μαθαίνουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε την έναρξη μιας διαδικασίας ειδικής ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Εργαζομένων στον τουρισμό, που ένα μήνα μετά όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά και δεν γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται και τι αφορά.  

Αν εξαιρέσουμε τις γκρίνιες για το άνοιγμα – κλείσιμο των συνόρων δεν έχει ανακοινωθεί καμία σχεδιασμένη πρωτοβουλία, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο έγκαιρης βοήθειας γι’ αυτό το κρίσιμο φετινό καλοκαίρι και το χειρότερο είναι ότι η στόχευση των συνεργατών του κ. Τσώνη φαίνεται να είναι τελείως άσχετη με τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας (θα μας άρεσε όλους να έχουμε κοσμοσυρροή από Άραβες τουρίστες που θα πίνουν σαμπάνια στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης αλλά δεν κάνουμε τους ευσεβής μας πόθους προγραμματική σύμβαση, ας σοβαρευτούμε).

Ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε ότι οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού μετατρέπονται σε τοπικά στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης. Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. Τσώνη να μας δείξει ότι είναι έτοιμος να γίνει Στρατηγός.

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)