Μια από τις αρνητικές επιπτώσεις του κορονοϊού είναι το γεγονός ότι το 2020 οι θεσμοί, οι φορείς και η κοινωνία της Θράκης είχαν επενδύσει να εορτάσουν με ετήσια δρώμενα και εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό και τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της. 

Η πανδημία όμως έφερε ένα δραματικό αποτέλεσμα .Οι περισσότερες από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες ματαιώθηκαν. Ελάχιστο μέρος  από τον προγραμματισμό υλοποιήθηκε. 

Μέσα στις φωτεινές εξαιρέσεις περιλαμβάνεται η παραγωγή και δημοσιοποίηση ενός σπουδαίου πολιτιστικού προϊόντος από τον Λαογραφικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απαλού <<Ο ΦΑΡΟΣ>>.

Συγκεκριμένα ο δημιουργικός και ευρηματικός σύλλογος, μέσα στις προβληματικές συνθήκες που βιώνουμε, κατάφερε να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει ένα ιστορικό ηχητικό ντοκουμέντο εθνικής προσφοράς. 

Ένα μουσικό άλμπουμ με πέντε τραγούδια, ανέκδοτα και πολύτιμα, από τον τεράστιο θησαυρό της μουσικής κληρονομιάς της Θράκης.

Τραγούδια αναφοράς στους Ασβεστάδες, τον Λαγό, το Ελληνοχώρι και την Ελιά, από το  μουσικό αρχείο του Γιώργου Δογάτζαλη. 

Με ερμηνευτές λαμπρούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες. Σε μουσική επιμέλεια του ταλαντούχου Βαγγέλη Παπαναστασίου.

Έτσι ο εορτασμός των 40 χρόνων προσφοράς του συλλόγου Απαλού <<Ο ΦΑΡΟΣ>> που συμπίπτουν με τα 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης έγινε με τον πλέον ουσιαστικό και θετικό τρόπο.

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)