ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με κάθειρξη επτά (7) ετών ο καθένας δικάστηκαν, ένας Φαρμακοποιός και ένας Ιατρικός Επισκέπτης από την Αλεξανδρούπολη, ενώ με δέκα χρόνια κάθειρξη δικάστηκε η Ψυχίατρος από την Κομοτηνή, για την ίδια υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή, βάση του Κατηγορητηρίου η ζημιά για τα ταμεία του Κράτους από την συγκεκριμένη υπόθεση, ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Όλα άρχισαν όταν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, τον Σεπτέμβριο του 2016 στην γωνία των οδών Βισβίζη και Μαζαράκη, πολίτης βρήκε σε κάδο πολύ μεγάλη ποσότητα με συσκευασίες Ψυχοφαρμάκων.

Η ποσότητα αυτή παραδόθηκε από τον ίδιο απευθείας στην Αντεισαγγελέα και με εντολή της διερευνήθηκε η υπόθεση αφού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Η έρευνα οδήγησε στους τρεις κατηγορούμενους των οποίων τα στοιχεία όπως και του πολίτη που βρήκε τα ψυχοφάρμακα είναι στην διάθεσή μας, με κατάληξη την δίωξή τους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, ακολούθησαν τέσσερις (4) αναβολές για τους κατηγορούμενους.

Στις 21 Νοεμβρίου 2022, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συνεδρίασε και ολοκληρώθηκε με την απουσία του βασικού μάρτυρα, ενώ οι κατηγορούμενοι που δικάστηκαν με τις παραπάνω ποινές, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκεκριμένη υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης που ανακαλύφθηκε τυχαία και χάρη στην παρατηρητικότητα του πολίτη, που τα εντόπισε στον κάδο σκουπιδιών και τα παρέδωσε, αποτέλεσε την αφορμή αλλά και την αρχή, για την διεύρυνση ερευνών πανελλαδικά…

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Σε μεγάλη συνολικά οικονομική πληγή, αλλά και πολυάριθμα κυκλώματα που δρουν στον χώρο των φαρμάκων οδηγούν τα σχετικά συμπεράσματα, που κάνουν λόγο για ανάλογες περιπτώσεις… Τουλάχιστον σε δέκα έξη (16) Νομούς της χώρας!

Δεν γνωρίζουμε αν επιχειρούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες ακόμα τέτοιου είδους έρευνες. 

Το σίγουρο είναι, ότι ενώ τα ψυχοφάρμακα “θεραπεύουν” αρκετές τσέπες, δημιουργούν και μια “άρρωστη” αγορά που βλάπτει σοβαρά την ελληνική οικονομία.

Θανάσης Ζωγράφος

Email: info.dimosiotita@gmail.com

Κιν. Επικοινωνίας 6948961006

FACEBOOK: https://www.facebook.com/koumanto

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)