Ο ΛΑΓΟΣ… ΕΝ ΕΡΓΩ!

Οι προεκλογικές περίοδοι είναι πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για τους δημοσιογράφους.

Παλιοί και νέοι πολιτικοί σύντροφοι και συνεργάτες στους συνδυασμούς, επιδίδονται στο ευγενές σπορ των αλληλομαχαιρωμάτων. Ιδίως όταν αφορούν παλιούς συντρόφους που ήταν στην ίδια παράταξη… δίνοντας ειδήσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση γίναμε μάρτυρες – και λάβαμε καυτή ενημέρωση – για τον Δημήτρη Πέτροβιτς,

Ίσως διότι τα πάρε-δώσε με την οικογένεια Καιρίδη, όπως γράψαμε, προκάλεσαν αντιδράσεις (αφού ο υπουργός Καιρίδης αρνήθηκε τη γενοκτονία των Ποντίων και μας χαρακτηρίζει απογόνους των Οθωμανών, δηλαδή Τουρκόσπορους;).

Ίσως όμως και η εμπλοκή του με άλλους αυτοδιοικητικούς χώρους.

Εμείς δεν γνωρίζουμε τι το προκάλεσε.

Το θέμα που έχει διαμορφωθεί όμως, φωτίζει καταστάσεις σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και από μόνο του αξίζει για την ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Ειδικότερα, μιλάμε για γεγονότα που αφορούν τους δύο πολιτικούς συνεταίρους Πέτροβιτς και Αντιστράτηγο ε.α. Στεφανίδη.

Γεγονότα από τα οποία αποκαλύπτεται… ευθυγράμμιση προς την ίδια κατεύθυνση που κινήθηκε και ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Ζαμπούκης και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για υπόγεια εκλογική συνεργασία με την παράταξη Ζαμπούκη.

Έχουν ήδη γίνει συναντήσεις μαζί του και σύμφωνα με ένα σενάριο που χθες πάλι διέρευσε προς το koumanto ειπώθηκαν σκέψεις και διάφορες υποσχέσεις για μετά τις εκλογές.

Όπως μου σφύριξε «ρουφιάνος» του Ζαμπούκη, ο Γιάννης που ακόμα δεν κατάλαβε πως είναι τελειωμένος…

Έταξε στον Δημήτρη Πέτροβιτς την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου

Έχουν ήδη γίνει συναντήσεις μαζί του και ένα που κυκλοφόρησε ήταν ότι αν ευδοκιμήσει μετά τις εκλογές, το πιθανότερο είναι η προεδρία του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί στον Δημήτρη Πέτροβιτς.

Παράλληλα υπάρχουν και πτυχές που σχετίζονται με την υποψηφιότητα Πέτροβιτς και όσους ψηφοφόρους ενδιαφέρονται για τα ελληνορωσικά. Όχι μόνο τους ρωσόφωνους Έλληνες από την πρώην ΕΣΣΔ αλλά και όσους είναι υπέρ ή κατά της σχέσης με Ρωσία.

Το koumanto είναι σε όλους γνωστό, ότι έχει την δική του εξειδικευμένη ταυτότητα και στο περιεχόμενό του συνολικά, δεν εκφράζουμε πολιτική (με την στενή έννοια) θέση ή άποψη.

Έχουμε όμως την υποχρέωση να σας παρουσιάσουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ για να μάθουν όλοι την συμπεριφορά των προαναφερθέντων, για έναν και μόνο λόγο.

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αυτά τα γεγονότα όταν συνδυάζονται με τη σημερινή μεταγενέστερη γνώση, αποκαλύπτουν πολλά που τότε δεν ήταν ορατά.

Πέτροβιτς & Αντ/γος Στεφανίδης κατά «Ρώσικου Σπιτιού»

Από το 2016 ο Δημήτρης Πέτροβιτς ως Αντιπεριφερειάρχης (μαζί με τον τότε Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Έβρου, Αντιστράτηγο ε.α., Στεφανίδη Παύλο και σημερινό υποψήφιο στην δημοτική του παράταξη «Εν Έργω Μαζί») είχαν περιέργως “επιτεθεί” κατά του πολιτιστικού σωματείου Ρώσικο Σπίτι … για μία αφίσα της Νίκης κατά του Ναζισμού στον Β’ ΠΠ !

Κατά περίεργο τρόπο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτροβιτς έστειλε επιστολή στο Ρώσικο Σπίτι (Αριθ. Πρωτ. 486, 12-5-2016) ακόμη και στον δήμαρχο Λαμπάκη και άλλους, μεταφέροντας “μετά λύπης” την επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου των αποστράτων (που τώρα τον έχει στην παράταξή του), στην οποία ο πρόεδρος διαμαρτυρόταν διότι στην αφίσα που έβγαλε το Ρώσικο Σπίτι για τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου, παρουσίαζε ως δικές του όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνονταν στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι όντως οι εκδηλώσεις παρουσιάζονταν έτσι στην αφίσα, αλλά ΤΟ ερώτημα είναι γιατί ο πρόεδρος των αποστράτων “στρατολόγησε” τον Πέτροβιτς να συν-διαμαρτυρηθεί (και γιατί ο Πέτροβιτς συν-διαμαρτυρήθηκε) αντί ο ίδιος ο πρόεδρος των αποστράτων να γράψει κατευθείαν στο Ρώσικο Σπίτι;

Γιατί μπήκε ο Πέτροβιτς ως μεσάζοντας και πως ο απόστρατος πρόεδρος δικαιολόγησε τους ισχυρισμούς του;

Ήταν δική του προσωπική πρωτοβουλία;

Ή ποιος ήταν ο τόσο σοβαρός λόγος που το ΔΣ των αποστράτων ασχολήθηκε με την αφίσα;

Αν δούμε την είδηση και την αφίσα εκείνης της περιόδου στο https://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/ekdhlwseis-apo-to-rwsiko-spiti-gia-thn-hmera-nikhs-kata-toy-fasismoy-ston-b-pagkosmio-polemo/post29652 είναι ξεκάθαρο ότι πουθενά το Ρώσικο Σπίτι δεν παρουσιάζει όλες τις εκδηλώσεις ως δικές του.

Το δημοσίευμα αναφέρει καθαρά ότι οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2016, όπως έκαναν και άλλα δημοσιεύματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτροβιτς είδε (τότε) τα δημοσιεύματα και την αφίσα;

Ακόμη και στην ιστσελίδα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού (https://web.archive.org/web/20230324155506/https://festival.culture.gr/%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84/) …φαίνεται καθαρά ποιες είναι οι εκδηλώσεις που έκανε το Ρώσικο Σπίτι.

Ούτε αυτό το είδε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτροβιτς;

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν παίρνουμε πολιτική θέση. Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως.

Το 2016 ο Πέτροβιτς και άλλοι μεταγενέστερα “έδωσαν στίγμα” σε ποια πλευρά βρίσκονται, όπως έκανε και ο λαδοπόντικας δημοσιογραφίσκος.

Εμείς δώσαμε αντικειμενική ενημέρωση με στοιχεία, η επιλογή είναι των ψηφοφόρων.

Θανάσης Ζωγράφος

Επικοινωνία με το koumanto.gr
mme.dimosiotita@gmail.com
6948961006
Facebook koumanto
YouTube koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)