ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ koumanto.gr.
 

(σ.σ.) Σε αυτό το μικρό απόσπασμα και αμέσως μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα που “ντύσαμε” με πλάνα καναλιού από την παραλαβή του αυτοκινούμενου X- RAY… ακούμε την πρώτη τοποθέτηση της Ε.Α.Ε σε συνομιλία με το koumanto (οργανισμός δημοσιότητας). 

Στην Κατηγορία “σΥΝΕΝΤΕΥΞΗ” θα βρείτε ολόκληρη την Τηλεφωνική επικοινωνία του koumanto.gr με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. 
 
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
 
Μιλήσαμε με τον Διευθυντή του Τελωνείου Κήπων Πολυχρόνη Τσομπανόπουλο για το X-RAY και όχι μόνο

“Αναγκάσαμε” εκ των πραγμάτων τον Σύμβουλο της ΑΑΔΕ Νεκτάριο Νώτη, σε αποδοχή της αποκάλυψης για την κοστοβόρα βλάβη του αυτοκινούμενου X-RAY που το βγάζει εκτός, για την οποία τηρήθηκε (δεν ξέουμε γιατί) σιγή ιχθύος για αρκετό καιρό.

Δηλαδή “Προκαλέσαμε” εκ των πραγμάτων την παραδοχή  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το γεγονός με σχετική δήλωση, η οποία συρρικνώνεται σε μία φράση που όμως επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ απόλυτα.

Και ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την παραλαβή του μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είχε τεθεί εκτός αρκετές φορές από διάφορες άλλες βλάβες μέχρι που προέκυψε και μεγάλη με αποτέλεσμα να μοιάζει ανύπαρκτο…

Φέρνουμε στην επιφάνεια, ότι η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρία για την συντήρησή του είναι στο “αέρα”, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Τόσο για την έγκαιρη αντιμετώπιση βλαβών, όσο και για τα πολύ μεγάλα ποσά που απαιτούνται πλέον και θα πρέπει να εκταμιεύονται, από άλλα κονδύλια για την αποκατάσταση του σύγχρονου αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου.

Παραθέσαμε αποσπάσματα σχετικής σχετικής δήλωσης του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη.

(Μπορείτε να τις ακούσετε όπως και ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο koumanto, με προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Τελωνείου. Θα την βρείτε στην αντίστοιχη κατηγορία του μενού “Συνέντευξη”).

Προκαλέσαμε επίσης συνομιλία και επικριτικό σχόλιο, από στέλεχος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, της “Παπαστράτος”.

Είχαμε επικοινωνίες με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Α.Ε) αναφορικά με τους ελέγχους στο Τελωνείο Κήπων για ραδιενεργά υλικά

Καθώς και πολλές ακόμα επαφές ή προσεγγίσεις για να ερευνήσουμε την συνολική εικόνα που επικρατεί και επομένως να κρίνουμε κατά μία έννοια, αν όσα παράδοξα και ανησυχητικά ακούγονται από πολίτες τα οποία μας προβληματίζουν, αφού εντύπωση των περισσότερων αν όχι όλων, είναι πως μοιάζει με “ξέφραγο αμπέλι” όπως λένε…  

 
Έτσι λοιπόν επανερχόμαστε συχνά, με όσο πιο “απλωμένη” γίνεται την εικόνα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους Κήπους. 

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ “ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ” ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;                                                                                                                                                                                                                      

Ας δούμε τι συμβαίνει και τι όχι στην περίπτωση παράνομης εισόδου Ραδιενεργών υλικών.

Κατά τον ίδιο χρόνο που κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξία ανησυχίας, οργιάζουν οι φήμες… ότι από τα τελωνεία του Έβρου, είναι δυνατόν να εισέρχονται στη χώρα ακόμα και ραδιενεργά υλικά ή αντικείμενα.

Ρωτήσαμε σχετικά τον Διευθυντή Πολυχρόνη Τσομπανόπουλο για τους Κήπους.

Μας είπε ότι από τον εξοπλισμό ελέγχου χειραποσκευών, είναι αδύνατο να περάσει οτιδήποτε. Τα μηχανήματα εκεί σκανάρουν τα πάντα. 

Επιμείναμε λέγοντας, μα εμείς δεν θα τα περνούσαμε σε χειραποσκευές! Αυτός ο τύπος ελέγχων, ενδείκνυται πχ για λεωφορεία… 

Για τα φορτία – εμπορεύματα όμως των φορτηγών; Πως θα εντοπίσετε τα ραδιενεργά;

“Ε! και εκεί γίνεται έλεγχος” απάντησε. “Φυσικός, από εκπαιδευμένους ανθρώπους και με εκπαιδευμένα επίσης σκυλιά”… 

Εντύπωση μας προκαλεί που ο κος Τσομπανόπουλος, δεν έκανε καμία αναφορά για portals που “σκανάρουν” φορτηγά!

Μήπως εμείς δεν καταλάβαμε; Ή δεν ακούσαμε σωστά;

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ή ΟΧΙ; ΕΙΔΙΚΑ PORTALS ΚΑΙ ONLINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Ε;

Το αυτοκινούμενο X- RAY πάντως, ακόμα και αν δεν ήταν εκτός λόγω βλάβης… Δεν τα ανιχνεύει! 

Δεν έχει κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό, αλλά να να βγάζει ένα είδος ακτινογραφιών σε οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα. Αυτό, για όσους έχουν λανθασμένη εντύπωση.

Το διευκρίνισε και η Ε.Α.Ε στο  koumanto, η οποία ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, αδειοδότησε το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Παράλληλα η Ε.Α.Ε, μας διαβεβαιώνει (; !) ότι στους Κήπους υπάρχουν portals ελέγχου και λειτουργούν.

 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ” ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ! 

Αξίζει νομίζουμε να ακούσετε την περιγραφή, την διαδικασία λειτουργίας τους καθώς και για τον απομακρυσμένο έλεγχο που είναι στην ευθύνη της, με σύμβαση μεταξύ αυτής και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).  Δεν ξέρουμε αν θα σας πείσει αλλά εμάς όμως… η αλήθεια είναι πως δεν μας έπεισε. Σε επίμονες ερωτήσεις μας “αναγνώσαμε” κάποια κενά, για τα οποία η ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΓΚΥΡΗ πηγή του koumanto μας πληροφορεί ότι διαφωνεί. Είναι τα σημεία που δημιουργήσαμε στο μοντάζ και θα ακούσετε με επαναλήψεις των συγκεκριμένων φράσεων. 

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ; 

Όχι. Δεν είναι ρηχή κινδυνολογία ή απλά ένα σενάριο της φαντασίας μας. 

Η περίπτωση της καβάλας και του αεροπλάνου που κατέπεσε με ότι είχε στο φορτίο του, αποτελεί ισχυρό δίδαγμα για τον νόμο των πιθανοτήτων και τον αστάθμητο παράγοντα.

Υπάρχουν πολλά που ούτε καν θα είχαμε φανταστεί,  μέχρι που είδαμε να συμβαίνουν. Ποιος θα το αμφισβητήσει αυτό;

Και αν στο τυχαίο της Καβάλας, μία μέρα μετά… Στους Κήπους Έβρου; Πότε; 

(φανταζόμαστε ότι ο χρόνος σε σχέση με την απόφαση και την διαφορά απόστασης, θα μπορούσε – ίσως- να είναι μεγαλύτερος) 

Υπάρχει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό; Αντίστοιχος εξοπλισμός από το πιο απλό, όπως ειδικές στολές, μάσκες κλπ ή οτιδήποτε άλλο στο Τελωνείο;

Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, επιμένει ότι εκπαιδεύει το προσωπικό των τελωνείων. Και στους Κήπους. 

Όπως ακούσατε στο ηχητικό – video αναφέρει: “Εκπαιδεύουμε το προσωπικό για να μπορεί να διαχειριστεί και τα μηχανήματα, αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ αν συμβεί κάτι”…  Σε άλλο σημείο επαναλαμβάνει: “Εμείς, τους εκπαιδεύουμε αυτούς τους ανθρώπους για το τι θα κάνουν ανάλογα την περίπτωση” 

Η έρευνα όμως που κάναμε αντλώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές… Δεν μας πείθει!

Αντίθετα. Όταν ρωτήσαμε και κάποιους από τα τελωνεία της περιοχής, αν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση, αρκέστηκαν στο χιούμορ υπονοώντας όχι.

Στο ερώτημα που κάναμε σε στέλεχος για ανάλογο περιστατικό απάντησε…

“Να μην τύχει να λες. Τι ψάχνεις τώρα. Τι να πω; Άσε μη βρω μπελά και κοντεύω να βγω στη σύνταξη”

Ενδιαφέρον θα είχε να μας πει γι αυτό και ο Διευθυντής των κήπων Πολυχρόνης Τσομπανόπουλος.

  • Αν ο ίδιος ή κάποιος δικός του θα πλησίαζε το αντικείμενο.
  • Και επίσης, υπάρχει κάποιος εκεί με αντίστοιχη εκπαίδευση και επιχειρησιακή ικανότητα; 

Το γεγονός ότι η  (Ε.Α.Ε) επιμένει ότι παρέχει εκπαίδευση σε υπαλλήλους των τελωνείων… είναι μάλλον ξεκάθαρο, ότι δεν αποδίδει επιχειρησιακό χαρακτήρα, αλλά εννοεί σε επίπεδο επικοινωνιών, συντονισμού και άλλων ενεργειών, μέχρι να μεταβεί στο σημείο ειδική ομάδα με εξειδικευμένη γνώση και όλα τα απαιτούμενα. 

Δεν λέμε να υπάρχουν ειδικοί σε σταθερή βάση στο τελωνείο και να περιμένουν, αν ποτέ θα τους δώσει δουλειά ο νόμος των πιθανοτήτων.

Επιμένουμε όμως για ισχυρό έλεγχο και σύγχρονα μηχανήματα. Για προχωρημένο γενικότερα εξοπλισμό. Φυσική παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού. Στελέχωση, σχέδιο, αλλά και ευρύτερο συντονισμό.

Αυτό που διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ, δεν είναι παρήγορο!

Θανάσης Ζωγράφος

info.dimosiotita@gmail.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6993190049
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)