Ευρωπαϊκό βεληνεκές απέκτησαν οι παραβάσεις καθήκοντος και οι καταχρήσεις εξουσίας αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης, φθάνοντας μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αξιοποίησε και δημοσίευμα του koumanto.gr.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2023 οι Υπηρεσίες του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολούνται με την Ελευθερία του Τύπου απέστειλαν ενημέρωση στην λίστα παραληπτών (CoE Media Freedom <mediafreedom@mailing2.coe.int>) από όλο τον κόσμο για εξελίξεις σε θέματα Ελευθερίας του Τύπου την περίοδο μεταξύ 13 και 24 Φεβρουαρίου 2023. Αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνουν είτε νέα περιστατικά, είτε ενημέρωση για παλαιότερα περιστατικά για τα οποία υπήρξαν νέες εξελίξεις και συμπεριλαμβάνονται μία μία στην ειδική ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας κατά δημοσιογράφων.

Το αστυνομικό τμήμα αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης “κατόρθωσαν” μέσα στις καταγγελίες, να αναφέρεται και η Αλεξανδρούπολη.

Σην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης (coe.int) που δημοσιοποιεί καταγγελίες για κρατικές και μη κρατικές παραβιάσεις της Ασφάλειας και Ελευθερίας των δημοσιογράφων τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, δημοσιεύθηκαν δύο ενημερώσεις (updates).

Τόσο σχετικά με καταγγελία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI) κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Αλεξανδρούπολη για την υπόθεση (από το 2018) του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσνακούδη…

Όσο και για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά από τον Σεπτέμβριο 2022 που αφορούν επίσης τον ίδιο και τις οποίες αμέσως, παρουσίασε το koumanto.gr

ΔΕΙΤΕ την 1η παράγραφο του UPDATE αμέσως μετά την εισαγωγή ΕΔΩ: https://fom.coe.int/en/alerte/detail/37864482

Τον Μάιο του 2018 ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί στο ΚΤΕΛ και κατηγορήθηκε για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των αστυνομικών (!) όταν τούς κατέγραφε σε βίντεο κατά τη διάρκεια σύλληψης λαθρομεταναστών για να τεκμηριώσει τις συλλήψεις αφού η αστυνομία δεν τις ανακοινώνει. Το 2021 απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Είχε ήδη υποβάλλει μήνυση κατά της αστυνομίας και η  υπόθεση σύντομα πάει στο εξωτερικό, λόγω και των δικαστικών χειρισμών μέχρι και σήμερα.

Το Σεπτέμβριο του 2022 επιπλέον

Συνελήφθη από την τροχαία στο περιστατικό που περιγράφεται, πάλι διότι φωτογράφιζε αστυνομικούς της Τροχαίας όταν συμπεριφέρονταν απαράδεκτα σε ηλικιωμένο άνθρωπο μπροστά στα εγγονάκια του, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Προφανώς επειδή αξιολόγησαν, πως θα ήταν αρνητικό να επαναλάβουν τα ίδια. 

Η απόπειρα αρπαγής του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου από τον αστυνομικό της Τροχαίας

Παρ’ όλα αυτά το βίντεο από κατάστημα της περιοχής, που αποτύπωσε την επίθεση και απόπειρα αρπαγής του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου από τον αστυνομικό της Τροχαίας, ακόμη δεν έχει δοθεί στον δημοσιογράφο μετά από πέντε περίπου μήνες, αν και η Αστυνομία το έχει στην κατοχή της μετά από επίσημο αίτημα του δημοσιογράφου.

Δηλαδή ο μοναδικός λόγος για τον οποίο επιτρέπεται η λειτουργία κάμερας ασφαλείας σε ιδιωτική επιχείρηση, δηλαδή η χρησιμοποίηση βίντεο για δίωξη παράνομων πράξεων, καταστρατηγείται με θύμα τον δημοσιογράφο πλάνα του οποίου υπάρχουν στο βίντεο αλλά δεν του παραδίδεται και να ασκήσει τα δικαιώματά του στην μήνυση που έχει καταθέσει κατά των αστυνομικών της Τροχαίας.

Στην ειδική πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η καταγραφή των γεγονότων και των ενημερώσεων είναι συνοπτική για ευνόητους λόγους.

Αλλά τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Όσο και οι τρεις δημοσιογραφικοί οργανισμοί, έχουν ήδη αναλυτικά την κατάσταση για την Αλεξανδρούπολη όσον αφορά τις καταχρήσεις εξουσίας από την αστυνομία.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ακολουθεί το δημοσίευμα με απόδοση στα Ελληνικά, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που ενημερώνει τον φάκελλο της υπόθεσης

21 Φεβρουαρίου 2023

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Μποσνακούδης κρατήθηκε για λίγο στην Αλεξανδρούπολη, αφού βιντεοσκόπησε δύο αστυνομικούς που μίλησαν με έναν άνδρα που έλεγαν ότι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του παράνομα. Ένας από τους αστυνομικούς ζήτησε από τον Μποσνακούδη να σταματήσει να βιντεοσκοπεί, κάτι που αρνήθηκε, λέγοντας ότι ήταν νόμιμο να βιντεοσκοπηθεί ένας αστυνομικός που εκτελούσε τα καθήκοντά του σε δημόσιο χώρο και δείχνοντας την ταυτότητά του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μποσνακούδη και τον οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Πριν φτάσει ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, ένας διαφορετικός αστυνομικός είπε στον δημοσιογράφο ότι ήταν ελεύθερος να φύγει. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

 HYPERLINK https://fom.coe.int/en/alerte/detail/37864482 

09 Δεκεμβρίου 2021

Λόγω της συσσώρευσης υποθέσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, τα δικαστήρια στην Ελλάδα άρχισαν να αποσύρουν υποθέσεις που συνεπάγονται ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους και το 2021 ο Μποσνακούδης ενημερώθηκε ότι οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν. Δεν έγινε ποτέ δίκη.

Η ξεχωριστή μήνυσή του κατά των αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψη του 2018 συνεχίζεται.

Τελικά, κάποιοι στην Αστυνομία προσπαθούν να κάνουν την Αλεξανδρούπολη…

Πρωτεύουσα της αστυνομικής κατάχρησης!

Θανάσης Ζωγράφος

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ

Κινητό: 6948961006

Email: mme.dimosiotita@gmail.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/koumanto

#koumanto

Είσαι ενεργός πολίτης; Ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου; Στείλε τώρα το δικό σου κείμενο, άρθρο, παράπονο ή καταγγελία!

Μπορείς ακόμα και ανώνυμα. Αρκεί στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου σου, να γράψεις την λέξη “Ανώνυμος”.

Σε αυτήν την περίπτωση, προστατεύουμε το email σου ή όποιο άλλο στοιχείο αφορά στο περιεχόμενο της αποστολή σου με απόλυτη εχεμύθεια, καλυπτόμενοι από το δημοσιογραφικό απόρρητο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ KOUMANTO
  • 6948961006
  • mme.dimosiotita@gmail.com
  • Πανελλαδική δραστηριότητα

Αν επιθυμείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω  φόρμας. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να δούμε την αποστολή σας με σχετική καθυστέρηση  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΑΣ
img

Copyright © 2023 koumanto.gr  All rights reserved.

Αναδημοσιεύσεις, αποσπάσματα, εικόνες καθώς και χρήση οποιουδήποτε μέρους περιεχομένων, επιτρέπεται με ρητή υποχρέωση στην αναφορά πηγής και ενεργό σύνδεσμο (link)